Asmir Kolašinac, Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Reprezentaciju Srbije će na predstojećem dvoranskom Evropskom prvenstvu u poljskom Torunu predstavljati devetoro atletičara.

Boje Srbije braniće Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, sprinteri Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević, Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 metara i Lazar Anić u skoku udalj.

PROČITAJTE JOŠ

Prvobitni spisak bio je duži pošto je 12 atletičara uspelo je da ostvari normu za pomenuto takmičenje, ali će ga propustiti zbog povreda.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović doživela je peh na poslednjem treningu i zbog ozbiljnosti povrede ona će propustiti borbu za svoje četvrto evropsko zlato.

Takmičar koji će probiti led biće Lazar Anić pošto su kvalifikacije skoka udalj na programu u četvrtak, 4. marta, od 19.08.

Anić je, kako prenosi Srpski atletski savez, rekao da je uzbuđen što će biti deo tima koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju.

„Posebno zadovoljstvo mi pričinjava i činjenica da je to prvo veliko takmičenje od 2017. na koje ću ići posle dugogodišnjeg oporavka od povrede. Ne želim da prognoziram svoj učinak tamo ali mogu da kažem da sam spremniji nego ikad. Imam malih problema sa primicačem ali moj tim i ja radimo na njegovom otklanjanju kako bih u Torunju bio u najboljem izdanju“, rekao je Anić.

Drugog dana takmičenja na programu su kvalifikacije na 400 metara u obe konkurencije, kao i kvalifikacije u bacanju kugle gde Srbija ima dva predstavnika.

Jedan od njih biće državni dvoranski rekorder Armin Sinančević, koji je istakao da spremno dočekuje ovo takmičenje.

„Posle tri takmičenja na kojima sam učestvovao i na kojima sam ostvario jako dobre rezultate i sva tri puta pobedio uz novi državni rekord Srbije, mislim da spreman dočekujem EP. Imao sam manjih povreda, ali sva sreća to je iza mene i sada imam dosta manje bolove. Očekivanja su da u kvalifikacijama budem dobar i uđem u finale, to je glavni cilj, a posle ću u finalu dati sve od sebe“, rekao je Sinančević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar