Veliki uspeh Arunovićeve, osvojila zlato na Svetskom kupu

Ostalo 12. apr 202220:10
Podeli:
Foto: Streljački savez Srbije

Strelci nastavlljaju osvajnje medalja.

Zorana Arunović je zablistala na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru. Naša proslavljena olimpijka je drugog dana takmičenja u Riju osvojila zlatnu medalju vazdušnim pištoljem.

PROČITAJTE JOŠ

Arunovićeva je u kvalifikacijama zauzela sedmo mesto sa 574 kruga i komotnom prednošću od pet krugova više od devetoplasirane Portugalke Marako.

U finalu je silovito startovala. Od početka je bila na čelnoj poziciji. Već posle deset (od ukupno 25) hitaca imala je 1,3 kruga prednosti ispred drugoplasirane Kamil Jedrzejevski (Francuska). U narednih pet serija Francuskinja je bila preciznija i smanjila zaostatak na dva deseta dela kruga, a trećeplasirana Ana Korakaki (Grčka) je bila više od dva kruga iza Zorane Arunoviće i Kamil Jedrzejevski.

Posle 20.hitaca, kada u igri ostaju još samo četiri najbolje takmičarke, Zorana je i dalje bila na čelu, Korakakijeva se popela na drugo mesto, Francuskinja je pala na treće, a Hanijeh Rostamijan (Iran) je bila ne četvrtoj poziciji. Poslednjih pet dijabola nije donelo promene u plasmanu. Kamil Jedrzejevski je osvojila bronzu, a u meč za zlato ušle su evropska vicešampionka Zorana Arunović i svetska prvakinja Ana Korakaki.

U meču za zlato posle svakog hica takmičarka sa boljim rezultatom dobija dva poena. Pobeđuje finalistkinja koja prva skupi 16 poena. Do 6:6 rivalke su vodile izjednačenu borbu. Međutim, tada je Zorana Arunović preuzela kontrolu, u pet uzastopnih hitaca za redom bila preciznija od Grkinje za trijumf 16:8.

Time je nastavila sjajan niz u 2022, koji je počela zlatom u miksu sa Damirom Mikecom na Svetskom kupu u Kairu, a nastavila sa tri medalje na Evropskom prvenstvu (ekipno zlato, pojedinačno srebro i bronza u miksu). U Rio de Žaneiru je dodala peto doličje na blistavu nisku.

Vazdušni pištolj, žene, plasman: 1. Zorana Arunović (Srbija), 2. Ana Korakaki (Grčka), 3. Kamil Jedrzejevski (Francuska)

Finale-meč za zlato: Arunović – Korakaki 16:6. Prva faza: 1. Arunović 252,2, 2. Korakaki 250,0, 3. Jedrzejevski 248,1, 2. Rostamijan (Iran) 247,0... Kvalifikacije: 1. Korakaki 585... 7. Arunović 574...

BONUS VIDEO Milenko Sebić na ivici suza o bronzi, Bobani i dirljivom gestu VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar