Foto: Starsport

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je posle poraza u finalu Evropskog prvenstva od Italije, da je uvek teško kada se izgubi na domaćem terenu, ali je istakao da nikad nije bio ponosniji na svoju ekipu.

„Prvo moram da kažem da sam nikad ponosniji na ovu ekipu. Jedna izuzetno teška takmičarska sezona iz koje smo doneli dve medalje, dve vrlo vredne medalje, sa Olimpijskih igara i sa Evropskog prvenstva“, rekao je Terzić za RTS.

PROČITAJTE JOŠ:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu izgubila od selekcije Italije sa 1:3 (26:24, 22:25, 19:25, 11:25).

„Nije prijatno gubiti kod kuće, pogotovo finale u ovakvoj atmosferi, ali videli ste da je ova ekipa dala svoj maksimum. Imali smo snage za set i po, dva i posle toga je došlo do velikog pada, jednostavno više nismo mogli da se vratimo“, rekao je Terzić.

Selektor Srbije čestitao je Italiji na osvojenom zlatu.

„Imale su malo lakši put, to nije opravdanje za nas, daleko od toga. Definitivno su na ovom prvenstvu pokazale najviše. Ostaje nam da im vratimo to na nekom sledećem prvenstvu“, rekao je Terzić.

„Još jednom moram da kažem da sam izuzetno ponosan na devojke, na način na koji su igrale, na koji su se ponašale…“, dodao je selektor Srbije. On je istakao da je najvažnije to što nacionalni tim ima kontinuitet osvajanja medalja.

„Ovo je 20. medalja za poslednjih 15 godina. Ne znam koji sport i koja je ekipa u svetu uspela da napravi tako nešto, to je više od uspeha“, rekao je Terzić.

Upitan šta je najveći dobitak sa ovog šampionata, Terzić je rekao da će to vreme pokazati.

„Videćemo na narednim prvenstvima da li smo napravili boljitak za neke mlade igrače ili ne. To ćemo tek videti kada nam ove starije odu, a već je vreme, vidi se da neke od njih napuštaju reprezentaciju… Onda ćemo videti koliko su neke mlade stasale i koliko im je ovo prvenstvo značilo“, rekao je Terzić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar