Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Najtrofejnija generacija u istoriji srpskog sporta ostaje na okupu i na „suvom“, jer se penzionisani zlatni vaterpolisti spremaju za nova druženja.

Stefan Mitrović nije preko noći prelomio da mu Olimpijske igre u Tokiju budu „labudov ples“ u vaterpolo reprezentaciji Srbije, niti je posle obaveštavanja selektora Dejana Savića o svojoj odluci ostavio prostora za dodatno vaganje, pa opet mu je čudna i sama pomisao da je završio sa pripremama, karantinima, takmičenjima u kapici sa trobojkom.

Još se nije sasvim sasvim uživeo u ulogu dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona, posle podviga prerano otpisane trofejne generacije „delfina“ na nikada jačem turniru.

PROČITAJTE JOŠ

Mitrović u intervjuu za „Danas“ otkriva šta će mu najviše nedostajati od tog života u nacionalnom timu.

„Definitivno, naše druženje. Znam da zvuči kao fraza, ali mi smo zaista bili jedna velika porodica. Odrasli smo jedni uz druge, kao ekipa prošli sve lepe i ružne trenutke na tom dugom ‘putovanju’. Toliko smo se povezali da imamo puno kolektivnih planova za život posle reprezentacije“, kaže Mitrović i otkriva planove sa šestoricom penzionisanih reprezentativaca:

„Ako se slože sve kockice, već sledećeg leta nameravamo zajedno na Kubu. Ja, kao ljubitelj cigara i predkapitalističkog života, u kom se ne vrti sve oko njegovog veličanstva novca a ljudi više druže na društvenim mrežama nego uživo, najviše se radujem poseti zemlji za koju pričaju da već nije ono što je nekada bila. Imam sreću da me moji prijatelji iz bazena prate i žele isto. U istom, šestočlanom sastavu, pošto je Bane (Mitrović) ipak prelomio da ostane uz Dekija Savića i mlađi deo ekipe, čeka nas i put na Svetu Goru. To nam je takođe davnašnja želja“.

Trofejni vaterpolista objasnio je i da li je „A, sad adio“ po povratku u Beograd tokom dočeka za pamćenje bilo spontano ili isplanirano.

„Radim onako kako se osećam u datom trenutku, a na toj našoj zadnjoj zajedničkoj konferenciji za medije došlo mi je da pesmom pokažem koliko nam je teško što se rastajemo i što se razilaze putevi nas šestorice i Dekija. Nisam imao ništa posebno na umu, ali znao sam da će ga čuveni refren naterati na suze. Prosto, znam koliko nas voli“, rekao je, između ostalog, Stefan Mitrović za „Danas„.

BONUS VIDEO: „A sad adio“ i suze Dejana Savića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar