Foto: Printscreen

Čuveni hrvatski rukometaš i rukometni trener Zlatko Saračević preminuo je u nedelju uveče od posledica srčanog udara u 60. godini.

PROČITAJTE JOŠ:

Tužnu vest javili su hrvatski mediji, koji navode da je Saračeviću pozlilo posle utakmice ŽRK Podravke, koju trenira i Lokomotive iz Koprivnice.

Saračević je osetio da mu je loše po izlasku iz dvorane, a trener golmana Barbara Stančin je odmah pozvala Hitnu pomoć.

Saračevića su lekari oživljavali oživljavali četrdesetak minuta. Prebačen je u koprivničku opštu bolnicu „Tomislav Bardek“ ali mu, nažalost spasa nije bilo.

Hrvatski Podravski list prenosi i da je neposredno posle utakmice dao izjavu u kojoj je istakao da mu je drago zbog pobede svog tima 32:29, što će mu, ispostaviće se, biti i jedne od poslednjih reči.

„Čestitam devojkama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti igračice, jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige šampiona i ti porazi su uticali na nas. Bio je ovo pravi derbi, Lokomotiva je ekipa u kojoj igra sedam osvajačica bronzane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan superkvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvalitet koji još uvek imamo“, rekao je Saračević.

Zlatan Saračević je rođen u Banjaluci 1961. godine. Profesionalnu karijeru počeo je u Borcu i već tamo je pokazao da je jedan od najboljih rukometaša Jugoslavije iz osamdesetih godina.

U klubu iz svog rodnog grada proveo je deset godina pre nego je otišao u Medveščak, gde je igrao tri godine i osvojio Kup Jugoslavije u dva navrata – 1989. i 1990. Kasnije je nastupao za Nim, Bordo, Istr i Kretej. Dvaput je bio prvak Francuske i tamo je bio najbolji strelac.

Bio je i prvi strelac u Ligi šampiona, a poznije godine karijere je igrao u Vespremu i Zamet Kroteku. Posle 2002. godine je počeo da radi kao trener.

Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je prvak sveta 1986. godine u Švajcarskoj, a bio je bronzan i na OI u Seulu, da bi sa Hrvatskom osvojio zlato u Atlanti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar