Žikica Milosavljević
Foto: Peđa Milosavljević / STARSPORT

Nekadašnji reprezentativac Žikica Milosavljević novi je trener rukometaša Radničkog iz Kragujevca.

„Očekuje nas naporan rad na treninzima, moramo ubrzano da se spremamo jer nam već 10. septembra predstoji evropska premijera protiv Dukle o kojoj već uveliko razmišljamo. S obzirom da nam taj duel predstoji samo nedelju dana pred start Arkus lige, imamo velika očekivanja, ali fokus postavljamo i na nacionalni šampionat jer je to ipak primarni cilj. Odigraćemo par kontrolnih utakmica gde ćemo videti u kakvoj smo formi pred utakmicu sa Česima, ali će start prvenstva biti najvažniji“, rekao je Milosavljević, preneo je klub.

PROČITAJTE JOŠ

Milosavljević je preuzeo ekipu pošto je trener Veselin Vuković napustio klub iz privatnih razloga.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam preuzeo kormilo Radničkog, kluba koji je sjajno organizovan i raste iz godine u godinu. Dobro poznajem ekipu, kompaktna je, disciplinovana, energična i vlada sjajna atmosfera. Odlična stvar je i što gro igrača već par godina igra zajedno, poseduje zavidno superligaško iskustvo i uz pojačanja čini dobru celinu. Nakon dva održana treninga i testiranja koje smo obavili napravili smo plan rada u pripremnom periodu, kako bismo spremno dočekali izazove pred nama“, naveo je Milosavljević.

On je u igračkoj karijeri nastupao za Dinamo iz Pančeva, Crvenu zvezdu, Prule, Celje, Teku, Valjadolid i Metaloplastiku. Sa ekipom Celja je osvojio Ligu šampiona, Kup kupova sa Valjadolidom, a osvajač je i pet šampionskih titula i tri Kupa sa klubovima u kojima je igrao.

Sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je dve bronzane medalje na svetskom prvenstvu i jednu na evropskom šampionatu. Titulu najboljeg krila sveta dobio je 2001. godine.

Trenersku karijeru je započeo u Jabuci, bio je na čelu dva bosanska kluba Konjuh i Brčko, kao i Crvene zvezde.

On je i pomoćni trener A selekcije Srbije sa kojom je osvojio treće mesto na nedavno završenim Mediteranskim igrama i izborio nastup na Svetskom prvenstvu.

BONUS VIDEO Dragan Škrbić o klupskom rukometu u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar