Foto: Printscreen Youtube / Rukometni savez Vojvodine

Rukometni savez Srbije održao je hitan sastanak i reagovao saopštenjem zbog sumnjivih rezultata na dve utakmice ženske lige.

U RSS su se sastali ljudi iz rukovodstva i komesar za bezbednost, zajedno sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine.

PROČITAJTE JOŠ:

Sporni su bili mečevi ŽRK Mokrin – ŽRK Ruma i ŽRK Temerin – ŽRK Ravangrad. Prvi meč je završen 18:47 (6:33), a drugi čak 86:15.

S obzirom na to da se ŽRK Temerin i RK Ruma bore za ulazak u drugi rang takmičenja RSS i da na tabeli imaju isti broj bodova, gol razlika između ove dve ekipe će odlučivati o prvaku Lige. To je podstaklo čelne ljude srpskog rukometa da reaguju.

„Rukovodstvo RSV se na osnovu zahteva direktora Prve lige Vojvodine za žene obratilo RSS i dostavilo prikupljeni materijal u vezi izražene sumnje na narušavanje integriteta i regularnosti takmičenja, a samim tim i ugleda Rukometnog saveza Vojvodine, Rukometnog saveza Srbije i rukometnog sporta uopšte“.

„Na osnovu svega iznetog na sastanku doneta je odluka o podnošenju krivične prijave nadležnom teritorijalnom organu Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvu Republike Srbije, koji će raditi na utvrđivanju eventualnih odgovornosti i krivice.

Rukometni savez Srbije kao i Rukometni savez Vojvodine, poštujući pravila i principe sporta i fer pleja, beskompromisno se zalažu da sve strane uključene u rad, sprovođenje i učešće u rukometnim takmičenjima RSS, postupaju u sportskom i takmičarskom duhu, rukovodeći se načelima olimpizma, razvoja i promocije rukometnog sporta u Srbiji“, piše Rukometni savez u svom saopštenju.

BONUS VIDEO: Dragan Škrbić o klupskom rukometu u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram