Foto: Tanjug/AP

Priča o Aleksu Smitu iz dana u dan postaje sve luđa, a sada će sjajni kvoterbek Vašington Redskinsa u biografiju moći da doda i da je zbog njega promenjeno pravilo.

PROČITAJTE JOŠ...

Sve je počelo u završnici prvog poluvremena meča protiv Pitsburg Stilersa, kada je Smit izveo potez godine.

Momak srpskog porekla i jedne od najneverovatnijih priča u istoriji ne samo američkog, već i sporta generalno, iskoristio je malu „rupu u pravilima“ i pomogao svojoj ekipi da u samoj završnici stigne do tri poena, što se ispostavilo kao izuzetno važno, jer je Pitsburg imao prednost 14:0, da bi Vašington na kraju, osokoljen ovim potezom, slavio 23:17.

Kako bi sprečili ovakve događaje, čelnici lige poslali su sudijama nekoliko smernica i izvršili promenu pravila.

Naime, do sada je bio običaj da utakmica bude nastavljena loptom koja je u tom momentu bila u igri. Kako to u ovom slučaju nije bilo moguće zahvaljujući Smitu, sudije su zaustavile igru sve dok nisu došle do lopte, nakon čega je Vašingtom imao vremena da se postavi i uputi šut.

No, to ubuduće neće biti dozvoljeno. Naime, liga je donela odluku da, ukoliko se dogodi slična situacija u poslednjih 20 sekundi poluvremena sat jednostavno nastavi da teče, a da utakmica bude nastavljena najbližom dostupnom loptom.

Smit i ekipa će ponovo na teren u nedelju u 22:25, kada gostuju San Francisko Fortinajnersima.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar