Foto: VK NBG VUKOVI

U prvom kolu Prve A lige u vaterpolu, sastale su se ekipe koje se veoma dobro poznaju, novobeogradski Vukovi i Rasina iz Kruševca, ali prvi put u ovom stepenu takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Vukovi predvođeni trenerom Vasilovskim, odneli su ubedljivu i zasluženu pobedu 20:13 (5:4; 7:1; 4:2; 4:6).

Samo u 1. četvrtini viđena je izjednačena i neizvesna borba, ali i nesrazmeran odnos isključenja i peteraca, 5:10 u korist gostujuće ekipe. Vukovi su bolje otvorili utakmicu i nešto pre polovine prvog dela poveli sa 4:1, a ubrzo je rezultat bio i 5:2. Do kraja četvrtine gosti su postigli dva gola, drugi na 10 sekundi pre kraja i tako uhvatili rezultatski priključak.

Međutim, u drugoj četvrtini postojao je samo jedan tim, a i sudijski kriterijum je bio mnogo izjednačeniji. Za manje od dva minuta, rezultat je bio 8:4, a do kraja četvrtine razlika je iznosila 7 golova, odnosno 12:5. Time je utakmica praktično i rešena i do kraja je viđena nešto sporija igra.

Foto: VK NBG VUKOVI

Vukovi su dobili i treći period rezultatom 4:2, za ukupnih 16:7 na kraju 3. četvrtine. Poslednji period dobili su gosti sa 4:6, za konačnih 20:13. Igra Vukova je bila prilično raznovrsna, gde je nekoliko golova postignuto posle kontra napada, u čemu se istakao Vuković sa čak tri gola iz ovih situacija. Realizacija igrača više je bila na solidih 50 odsto uz napomenu da je procenat pokvaren u završnici meča.

Realizacija peteraca je bila 100 posto (4/4) i trener Vasilovski sigurno može biti zadovoljan prvom utakmicom, sa velikim brojem novih igrača koji tek treba da se uigraju.

Foto: VK NBG VUKOVI

Strelci za Vukove: Kojić 5, Manojlović 4, Vuković 3, Vitorović 3, Stefanović 1, Bursać 1, Lukić 1, Katić 1, Varkulja 1.

U narednom kolu Vukovi gostuju u Valjevu .

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar