Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Rukometna reprezentacija Hrvatske će nakon Svetskog prvenstva u Egiptu, na kom ima mnogo problema, dobiti novog selektora posle ostavke Lina Červara. Kao jedan od kandidata pojavio se i Veselin Vujović, ali on ne veruje da će doći do saradnje.

Novi trener banjalučkog Borca ne daje sebi previše šansi i navodi da je navikao na takve glasine.

PROČITAJTE JOŠ

“Svaki put kad neki selektor na prostoru bivše Jugoslavije ode s klupe, mediji krenu da spekulišu s mojim imenom“, rekao je Vujović.

Čuveni trener objašnjava zbog čega verovatno nikada neće biti strateg „kauboja“.

„Naravno da mi je drago da me puno hrvatskih navijača želi na klupi, jasno je da mi to laska, ali mislim da od toga neće biti ništa. Teško da će Vuja ikad sesti na klupu Hrvatske, ali ne zato što to Vuja ne bi želeo, nego zato što su okolnosti takve. O tome koje su to okolnosti radije ne bih, ali samo ću reći da će teško ikad stranac biti selektor Hrvatske“.

Istakao je da su mnoge reprezentacije napredovale dovođenjem stranih stratega:

„Srbija je takođe uzela Španca za selektora i odmah se vide rezultati. U kvalifikacijama za EP su pobedili i remizirali s Francuskom. Stranac je lišen pritiska javnosti i svih tih igrica u reprezentaciji i oko nje. Njega baš briga za klanove i spletke. Njegov posao je da na najbolji mogući način pripremi tim i da se autoritetom nametne igračima. Šteta što ljudi u Hrvatskoj ne razmišljaju o tome“, objasnio je Vujović za „Index“.

Istakao je kakav trener je potreban „kaubojima“ u ovom trenutku.

„Reprezentacija Hrvatske je Porše, a zna se da se takav auto ne daje početniku u ruke jer bi lako mogao u prvoj krivini otići u zid. Hrvatska treba pravog, iskusnog znalca i verujem da će HRS dobro odlučiti“, zaključio je Vujović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar