Vladimir Vujasinović
Vladimir Vujasinović; Foto: Starsport.rs ©

U drugom kolu Lige šampiona vaterpolisti Novog Beograda dočekuju grčki Olimpijakos (utorak, 19.45) i bez svake sumnje biće to najteži ispit za ekipu trenera Vladimira Vujasinovića koja je u dosadašnjem delu sezone u sedam odigranih utakmica u svim takmičenjima upisala isto toliko ubedljivih pobeda.

PROČITAJTE JOŠ

„Duel sa Olimpijakosom biće prvi naš test sa jednim od najboljih timova Evrope Manje više smo u istom položaju, jer ove sezone gajimo iste ambicije. Olimpijakos je napravio izuzetan tim. Vratili su mnogobrojne igrače koji su za tim iz Pireja nastupali u prošlosti. Takođe, doveli su i dva levoruka igrača među kojima je i naš proslavljeni reprezentativac Filip Filipović, kao i jednog od najboljih golmana sveta Marka Bijača“, rekao je Vujasinović.

Trener je konstatovao da ovaj duel sa Olimpijakosom ništa ne odlučuje, ali da će biti veoma važan na psihološkom planu.

„Olimpijakos sigurno dolazi sa željom da se nadigrava i da nas pobedi, ali mi igramo na našem terenu. Priželjkujem da tribine budu pune kao i meču prvog kola protiv Radničkog i da zajedno sa našom publikom dođemo do trijumfa“.

Vujasinović je otkrio da sprema posebnu zamku za Filipovića.

„Normalno je da imamo posebnu taktiku za njega, ali o tome nećemo da pričamo. Filipoviću moramo da posvetimo veliku pažnju, jer je njihov najbolji igrač, ali ne smemo da zanemarimo i ostale, jer Olimpijakos zaista ima kompletan tim“.

Vladimir Vujasinović
Vladimir Vujasinović; Foto: VK Novi Beograd

Nekadašnji prvotimac Olimpijakosa i grčki reprezentativac Angelos Vlahopulos od ove sezone prvotimac je Novog Beograda, i bez svake sumnje odlično poznaje snagu tima iz Pireja:

„Očekuje nas veoma teška utakmica, jer se sastaju dva najboja tima Evrope. S obzirom da se radi o startu sezone, mislim da oba ekipe nisu još na 100 odsto svojih mogućnosti. Mislim da smo se dobro pripremili i da spremno dočekujemo ovaj meč“, rekao je Vlahopulos i pozvao publiku da dođe u što većem broju i uživa u vrhunskoj vaterpolo predstavi.

Vlahopulos je o novom klubu i Beogradu imao samo reči hvale.

„U Beograd se osećam kao kod kuće. Što se tiče kluba, sve sjajno organizovano i sve funkcioniše na vrhunskom nivou. Saigrači treneri mnogo pomažu, divni su prema meni i ne osećam se kao stranac. Beograd je sjajan grad, mnogo puta sam ga posećivao, imam mnogo prijatelja ovde, slični smo smo po mentalitetu i to je sjajno za mene“.

Snagu srpske vaterpolo reprezentacije poznaje čitav svet, a i Vlahopulos je oduševljeno govorio o klubovima u našoj zemlji.

„U Srbiji ima mnogo dobrih timova. Kragujevački Radnički, Partizan, Zvezda su na visokom nivou. Mislim da je srpski šampionat ove godine možda i najbolji na svetu. Srbija sve to zaslužuje, shodno kvalitetu igrača i trenera koje poseduje kao i činjenice da je dvostruki uzastopni olimpijski šampion. Srpski vaterpolo zaslužuje takav status i ovako sjajnu organizaciju“, zaključio je Vlahopulos.

Liga šampiona, 2. kolo

Četvrtak

Grupa A

Jadran – Dinamo Tbilisi 19.00

Novi Beograd – Olimpijakos 19.45

Breša – Barseloneta 20.30

Radnički – Ferencvaroš 20.30

Grupa B

Crvena zvezda – Ujbuda 20.45

Jug – Marsej 18.00

Spandau – Hanover 19.00

Pro Reko – Steaua 20.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Tucak: Sve o prijateljstvu sa Dejanom Savićem, zvižduci i aplauzi Hrvatima u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar