Podeli
Foto: Fondacija Novak Đoković

Fondacija Novak Đoković saopštila je danas da je, pružajući doprinos u borbi protiv korone, Institutu za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije uručila mobilni aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina francuske kompanije "Airinspace" ukupne vrednosti 1.700.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ

Klinici za neurohirurgiju KCS donirano je šest špric pumpi, švajcarske kompanije “Codan Argus”, koje se koriste prilikom pružanja intravenozne terapije. Vrednost ove donacije iznosi 1.035.513,00 din, navedeno je u saopštenju.

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić, istakla je da Fondacija pažljivo prati situaciju i u skladu sa njom pruža podršku onima kojima je to najpotrebnije.

“Nadamo se da će ovi aparati poboljšati uslove kroz redovnu dezinfekciju i sterilizaciju prostorija u kojima borave pacijenti i na taj način pomoći u smanjivanju cirkulacije virusa, ali i da će naša donacija olakšati procese pružanja intravenozne terapije”, istakla je Kremić.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić je naglasila da se u ovoj ustanovi lečenje i dijagnostika kod onkoloških pacijenata tokom epidemije sprovodi bez prekida i uz maksimalno korišćenje kapaciteta.

Foto: Fondacija Novak Đoković

“Aparat za dekontaminaciju površina iz vazduha je od velikog značaja jer omogućava brzu i temeljnu dezinfekciju kritičnih prostora i površina koje su teško dostupne. Već u prvoj nedelji smo ga koristili za dezinfekciju u operacionim salama, intenzivnoj nezi i prostorijama za izolaciju na odeljenjima. Zahvaljujemo se Fondaciji Novak Đoković na ovoj značajnoj donaciji”, izjavila je Grujičić.

PROČITAJTE JOŠ

Anesteziolog iz KCS Mila Stošić izrazila je zahvalnost Fondaciji Novak Đoković na donaciji šest špric perfuzora (pumpi) Klinici za neurohirurgiju KCS.

“Zahvaljujući ovoj donaciji na Odeljenju za intenzivno lečenje biće omogućeno po savremenim principima lečenja, u svakodnevnom radu, precizno doziranje lekova i anestetika, što je od velikog značaja u lečenju neurohirurških bolesnika”, izajavila je Stošić.

Na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom korona Novak i Jelena Đoković donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

Foto: Fondacija Novak Đoković

Do sada je, između ostalog, uručeno 12 respiratora i 54 klinička monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC-u u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Ćuprija, i Opštoj bolnici “Studenica”– Kraljevo, dok je Klinici za pulmologiju KCS-a uručeno 5 neinvazivnih “Softflow respiratora” i 57 pari antibakterijskih klompi.

Fondacija je donirala i pet miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme.

Takođe, Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za najsavremeniji “Siemens” skener sa svom dodatnom opremom, dok je početkom jula Fondacija donirala Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj aparat za dezinfekciju površina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar