Foto: Promo NBA

NBA i Formula objavili su prvo partnerstvo zajedničkih sadržaja i aktivacija povodom dvostruke proslave. NBA je započela jubilarnu 75. sezonu, dok će se Formula 1 vratiti u Sjedinjene Američke Države, u Ostinu, 24. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ

U čast proslave Velike nagrade SAD i 75. godišnjice NBA lige, ekskluzivne slike automobila F1 sa prilagođenim oznakama koje predstavljaju svih 30 NBA timova biće postavljene i na društvenim kanalima NBA i F1 širom sveta, a otkriveno je prvih 10 automobila koji predstavljaju Centralnu i Pacifičke diviziju.

U četvrtak, 21. oktobra, ESPN će ugostiti vozače Formule 1 koji će se takmičiti u izvođenju slobodnih bacanja na košarkaškom polu-terenu brendiranom na temu 75. NBA sezone u okviru padoka. NBA legende biće na licu mesta da se sretnu sa vozačima i da im pruže savete prilikom izvođenja 10 slobodnih bacanja, a pobednik će dobiti 20.000 dolara koje će moći da donira dobrotvornoj organizaciji po sopstvenom izboru.

Velika nagrada SAD voziće se u nedelju i Formula 1 se vraća na ovu kultnu stazu u Ostinu posle dvogodišnje pauze zbog COVID-19.

NBA je uspostavila veliko međunarodno prisustvo utakmicama i programima dostupnim u 215 zemalja i teritorija na više od 50 jezika, i robom koja se prodaje u više od 100.000 prodavnica u 100 zemalja na šest kontinenata. Na NBA rosteru na početku sezone 2021/22 našao se rekordan broj od 121 internacionalaca iz 40 zemalja.

Tekuća sezona nastavlja se utakmicama između Atlante i Dalasa (01.30 po našem vremenu), što će biti i duel Bogdana Bogdanovića protiv Bobana Marjanovića i Luke Dončića, a sastaće se i Majami i Milvoki (02.00), odnosno Los Anđeles Klipers i Golden Stejt Voriors (04.00).

BONUS VIDEO Legendarni Vilt Čemberlejn

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar