Vladimir Mirončikov
Foto: BSS

Vladimir Mirončikov, bokser Srbije, poražen je u polufinalu Svetskog prvenstva rezultatom 3:2 od Amerikanca Robija Gonzalesa, ali je utisak da je bilo mnogo nepravilnosti na ovom susretu.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon ovog susreta mnogo se govorilo o prljavim udarcima Gonzalesa, koji je nekoliko puta udario srpskog boksera ispod pojasa.

O tome je detaljno izvestio i Bokserski savez Srbije, koji je istakao da je upućena žalba na ovaj susret.

Saopštenje BSS prenosimo u celosti.

„Sudije ponovo protiv Srbije, ovaj put nikad očiglednije. Srbija je bila na korak od finala Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce 2021. u beogradskoj Areni, ali je pokradena sudijskim odlukama koje su bile skandalozne. U polufinalnom sudaru srpskog reprezentativca u kategoriji do 80 kilograma Vladimira Mirončikova i Amerikanca Robija Gonzalesa nečuvenom krađom sudija, pre svega sudije iz Kineskog Tajpeha, zemlje koju naša država ne priznaje, a zemlja koja ima bliske odnose upravo sa SAD, pobeda je data Amerikancu rezultatom 2:3.

Predsednik AIBA Umar Kremlev i tehnički delegat SP u boksu u Beogradu 2021. Marko Marović uputili su zvaničnu žalbu na odluku sudija u ovom meču.

Iako je prva runda bila čista pobeda Vladimira, sudija iz Kineskog Tajpeha je odlučio da svoje poene dodeli Amerikancu i time je rezultat umesto 5:0 za Srbiju u prvoj rundi bio 4:1. Druga runda je na očigled svih bila u znaku mladog srpskog asa, ali je ponovo sudijska mašinerija učinila podlost i dodelila Gonzalesu rundu rezultatom 3:2, a da mu sudija u ringu nije dao kaznene poene zbog udarca ispod pojasa. Još ružniji scenario viđen je u trećoj rundi, nedozvoljeni udarac Amerikanac je ponovo uputio srpskom reprezentativacu za šta ne dobija opomenu od sudije i na kraju treću rundu tim sudija daje Amerikancu rezultatom 5:0, čime Gonzales dolazi do plasmana u finale rezultatom 3:2.

Sudijska komisija je ekspresno zasedala i dva supervizora (Velšanin i Indijac) su odlučila da bez sagledanja dokaza, video zapisa meča, kao i fotografija koje dokazuju krađu i sramne odluke, potvrde pobedu Amerikanca“, stajalo je u saopštenju Bokserskog saveza Srbije.

BONUS VIDEO Tadija Kačar o Svetskom prvenstvu u boksu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar