Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vladimir Mirončikov savladao je Nurkbeka Oralbaja iz Kazahstana i plasirao se u polufinale Svetskog prvenstva u kategoriji do 80 kilograma. To znači da je Srbija sada ima garantovanu bronzanu medalju.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski bokser je bio miran tokom susreta koji je obilovao spektakularnim potezima, a osvajanje prve runde mu je dalo pravi vetar u leđa.

Poslednju boksersku medalju Srbija je osvojila pre 26 godina.

„Očekivanja svakog domaćina i svake reprezentacije su da njihovi takmičari osvoje najznačajnije medalje. Međutim, u ovom trenutku naša reprezentacija dugo osvojila nijednu medalju sa svetskih i evropskih prvenstva, o Olimpijskim igrama da ne govorimo. Nadam se da je ovo prvo veliko takmičenje na kojima će naši bokseri osvojiti medalje, s obzirom na to da se ekipa revnosna sprema. Ozbiljno su shvatili postavljeni zadatak i cilj“, rekao je Kačar za Nova.rs pre početka takmičenja.

U toku ovog utorka će u 11. meču večernjeg termina reprezentativac Srbije Sadam Magemedov u teškoj kategoriji do 92 kilograma pokušati da sruši Hulija Cezara la Kruza, koji je dvostruki uzastopni olimpijski šampion.

BONUS VIDEO Bonus video: Tadija Kačar o Svetskom prvenstvu u boksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar