Dejan Bodroga i vladika Grigorije
Dejan Bodroga i vladika Grigorije Foto:Srđan Stevanović/Starsport/Zoran Lončarević

U velikom intervjuu za "Novu", episkop diseldorfski i cele Nemačke, Grigorije Durić, opisao je kako se upoznao sa legendarnim košarkašem Dejanom Bodirogom, kao i šta čini njihovo prijateljstvo posebnim.

Čitaoci dnevnog lista „Nova“ i portala Nova.rs, imali su priliku da pročitaju veliki intervju sa episkopom Grigorijem u kom je govorio o aktelnim društveno-političkim temama u Srbiji, ali i o sportu, koji je, kako istakao, njegova velika ljubav.

Tokom razgovora sa vladikom osvrnuli smo se na njegova brojna poznastva sa ljudima iz sveta sporta, a posebna pažnja posvećena je višedecenijskom prijateljstvu sa jednim od najboljih košarkaša u istoriji, Dejanom Bodirogom.

Pročitajte još...

Grigorije je rekao da ga je upoznao i pre nego što je doživeo vrhunac svoje karijere i da je reč o čoveku čija se dobrota „vidi iz aviona“.

„Prijateljstvo s njim potiče iz jednog događaja koji je bio vrlo značajan u mom životu. Naime, upoznali smo se preko jednog prijatelja. To malo ko zna, a ja volim kad imam priliku da to kažem – Dejan, Vlade Divac i Peđa Stojković su pomogli operaciju jedne devojčice, na moju molbu i to u velikom novčanom iznosu. Upoznali smo se zahvaljujući toj njegovoj dobroti, koju on, naravno, ne pominje, a koja se vidi iz aviona“, objasnio je Grigorije, uz napomenu da su više od 20 godina prijatelji.

„Postali smo to malo pre nego što je on doživeo potpuni vrhunac svoje karijere. Osvojio je sve što se može osvojiti, oženio se, dobio je sina Nikolu. Mi smo nerazdvojni prijatelji, radili smo neke lepe humane i sportske stvari zajedno i ono što je najvažnije, vrlo pažljivo i odgovorno gajimo to naše prijateljstvo“, opisao je vladika.

BONUS VIDEO Rakoćevićeva anegdota iz 2001: Bodiroga na vrhuncu, ja još uvek mlad i zelen, igramo jedan na jedan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare