Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mirko Vičević trener podneće ostavku na mesto trenera vaterpolo kluba Crvena zvezda, nakon što su mu navijači skandaloznim transparentima i skandiranjem šovinističkih parola poručili da nije dobrodošao, a tome je prethodilo i blago saopštenje kluba.

Navijači Crvene zvezdesu na utakmici sa Šapcem razvili poruku „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“.

PROČITAJTE JOŠ

Informaciju da Mirko Vičević napušta klupu Crvene zvezde objavile su podgoričke „Vijesti“.

Crnogorski trener je samo četiri dana nakon pomenutih skandala i poruka mržnje tako odlučio da okonča svoj kratki mandat na klupi vaterpolo crveno-belih.

Tome je prethodilo saopštenje kluba, u kom je Vičeviću upućeno izvinjenje i u kom je zauzet blag stav prema navijačkim porukama, čak i afirmativan na kraju gde se spominje „da su mirno napustili tribine bez vređanja sudija ili delegata“ – deluje da je to bilo dovoljno crnogorskom stručnjaku, čije je hrvatsko poreklo bilo sporno za Delije.

„BVK Crvena zvezda je sportska organizacija koja na prvom mestu promoviše olimpijske vrednosti, poštuje statutarne odluke Sportskog društva Crvena zvezda i statutarne odluke vaterpolo kluba BVK Crvena zvezda koje su u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

BVK Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpolo sporta koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrednosti i ciljeve BVK Crvena zvezda u narednom periodu.

BVK Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime, se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju Mirku Vičeviću javno izvinjavam kao i celokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjanja Mirka Vičevića i BVK Crvena zvezda u medijama u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe.

Navijači koji su izneli svoj protest u toku utakmice mirno su napustili tribine, bez incindenta ili uvreda na račun prisutnih delegata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici BVK Crvena zvezda i VK Šabac“, navodi se u saopštenju koj je potpisao direktor kluba Igor Milojević.

BONUS VIDEO Slobodan Soro: 31 razlike protiv Nišlija – to vam je srpski vaterpolo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare