Vitalij Kličko
Vitalij Kličko; Foto: Screenshot Youtube Sky News

Intervju Vitalija Klička za britanski "Sky News" dostigao je pun zamah tek sedam dana nakon što je zapravo snimljen. Niko nije očekivao da će videti kako gradonačelnik Kijeva ovako mirno govori o ubistvima.

Od intervjua se spekuliše da li je sam Kličko učestvovao u akciji i počinio ubistvo, a njegova izjava je bez ozbira na to odjeknula u svetu.

PROČITAJTE JOŠ

„Za nas je bezbednost naših čljudi glavni prioritet. Ali, takođe, pokušavamo da ulovimo napadače. Mnogo je snajperista na putu, niko ne bi trebalo da izlazi napolje“, poručio je možda i neočekivano mirnim tonom Kličko.

Zatim je pojasnio da je došlo do ubistava u noći pre ubistva.

„Sinoć smo ubili neke ljude, valjda šest ljudi. Ne brinem se za snagu ruske vojske, mi smo spremni da se borimo. Mi branimo svoje porodice, svoju zemlju, grad i budućnost.“

Podsetimo, Vitalij je jedan od četvorice bokserskih legendi iz Ukrajine koji su se našle na frontu da bi branile zemlju.

Vladimir je za „BBC“ pričao da je spreman „da umre za Ukrajinu“, a obojica se nalaze na listi za odrstel 400 plaćenika koje je Vladimir Putin poslao u Ukraijnu.

Trenutak kada Kličko govori o ubistvima možete videti na 5:40 na snimku ispod.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare