Američiki fudbal, ragbi
Foto: Shutterstock

Diki Megl, nekadašnja zvezda NFL šampionata, preminuo je u svojoj 87. godini pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Meagl je nakon drafta 1955. gdoine izgrao za San Francisko Fortinajnerse do 1959, potom je proveo godinu dana u Pitsburg Stilersima, dok je poslednju sezonu proveo u Dalas Kaubojsima, i to kao najpopularniji sportista iz Teksasa u tom trenutku (rođen je u gradu Tejlor u ovoj američkoj državi).

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, igrač koji je tokom karijere igrao i u napadu kao trkač i u odbrani kao takozvani sejfti ostaće upamćen kao sportista nad kojim je načinjen jedan od najbizarnijih duela u istoriji.

Kao trkač univerziteta Rajs iz Hjustona u Teksasu pri rezultatu 7:6 protiv Alabame u takozvanom „Koton Boul“ susretu 1954. godine Megl je dobio loptu na pet jardi od endzone svog tima, i krenuo u trk. Kako niko od protivničkih igrača nije mogao da ga sustigne, činilo se da su poeni za Rajs izvesni, kada se u sve umešao takođe trkač Alabame Tomi Luis. On je, bez stavljanja kacige, skočio na Megla, i sprečio ga da dođe do već viđenih poena.

Ipak, sudija Klif Šo je, nakon konsultacija sa ostalim arbitrima, doneo odluku da te poene prizna, a ne samo da je Rajs dobio meč 28:6, već je Megl postavio rekord sa 265 pretrčanih jardi, koji je oborio tek Toni Templ 2008. godine, kada je pretrčao 281 jard.

Uzrok smrti nije poznat.

BONUS VIDEO: Diskutabilan penal koji je Englesku odveo do finala EURO 2020

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar