Srpski dvojac najavljuje medalju na Olimpijskim igrama

Ostalo 24. maj. 202123:51 > 25. maj. 2021 00:46
Podeli:
Foto: VSS

Posle nešto više od mesec dana i osvajanja evropske bronze, dvojac Vasić-Mačković izveslao je fenomenalu trku u Lucernu, potvrdio odličnu fomu i sa vremenom 06:36,84 došao do zlatne medalje, ostavivši iza sebe posade Italije i Rumunije.

PROČITAJTE JOŠ

Miloš Vasić je izjavio da je zlatna medalja u dvojcu sa Martinom Mačkovićem na Svetskom kupu pokazatelj da na Olimpijskim igrama mogu da idu na najviši plasman.

„Bio je ovo sjajan nastup i odlično izveslane trke. Promenili smo neke stvari u štelovanju čamca i treningu od Evropskog prvenstva i na treninzima se videla velika promena i ozbiljne brzine. U Lucernu smo samo to potvrdili i napravili skok. Veoma smo zadovoljni kako veslanjem tako i brzinom“, rekao je Vasić.

Srpski dvojac bez kormilara posle Evropskog prvenstva je najavljivao da u Tokiju može do medalje, a Vasić smatra da je ova poslednja velika provera pred Olimpijske igre dodatni vetar u leđa i pokazatelj da je olimpijsko odličje sada još realnije.

„Posle Evropskog prvenstva smo videli i pokazali da smo u samom vrhu. Ova zlatna medalja i pobeda nad glavnim konkurentima za medalju na Olimpijskim igrama, posadama Italije i Rumunije i to ubedljivim veslanjem kroz trku, samo još jedan pokazatelj da na u Tokiju možemo da medalje“.

Vasić se osvrnuo i na to kakav je plan do početka Igara i na čemu će raditi sa trenerom Nikolom Stojićem.

„Kreće par dana lakšeg treninga, a onda poslednji ciklus priprema pred Tokio. Putujemo u Grčku na pripreme i onda pravo u Tokio na vremensko privikavanje i na veliku vlažnost. Nastavljamo u istom ritmu dalje, znamo šta nam je zadatak i cilj u narednom periodu kako u tehnici tako i u pripremi. Samo da budemo zdravi i idemo na najviši plasman u Tokiju“, zaključio je Vasić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar