Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Štajerske i dobrim poslom koji ekipa obavlja ove godine.

„Nikada ne znate kako će da se završi, ali od početka sam osećao dobru ravnotežu u bolidu. Dobro sam od početka vodio računa o gumama. Oni su krug pre nas otišli u boks, mi smo reagovali, pokušavali da popravimo vreme po krugu i to smo uspeli. To je zaista pozitivno, ali moramo to da ponovimo i sledeće nedelje“, rekao je Verstapen posle trke.

PROČITAJTE JOŠ...

Verstapen je pobedio na Red Bul Ringu i uvećao prednost na 18 bodova nad sedmostrukim svetskim šampionom Luisom Hamiltonom iz Mercedesa. On je trku završio za sat, 22 minuta, 18,925 sekundi.

„Videćemo šta možemo da popravimo i radujem se sledećoj nedelji. Izgleda zaista dobro za Red Bul, samo moramo da nastavimo. Uveren sam da ponovo možemo da obavimo dobar posao“, naveo je Verstapen.

Drugo mesto zauzeo je Luis  Hamilton, dok je treća pozicija pripala Valteriju Botasu, takođe vozaču Mercedesa:

„Treće mesto je danas bio maksimum, s obzirom na to odakle sam krenuo. Pokušali smo da ograničimo štetu, a sve to moramo da uradimo i naredne nedelje. U završnici je bilo blizu sa Peresom iz Red Bula, ali drago mi je što sam uspeo da se odbranim i što sam ponovo na podijumu“, naveo je Botas.

U generalnom poretku Verstapen ima 156 bodova, Hamilton je drugi sa 138, a Serhio Peres iz Red Bula je treći sa 96 bodova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar