Srbija će od 24. oktobra biti domaćin jednog od najvećih sportkih događaja u poslednje vreme kada će se u Beogradskoj areni održati Svetsko prvenstvo u olimpijskom bosku.

PROČITAJTE JOŠ

Takmičenje će po prvi put u istoriji imati bogat nagradni fond koji je AIBA obezbedila za takmičare u ukupnom iznosu od 2,6 miliona evra.

Jedan od glavnih aduta u borbi za medalje u reprezentacij Srbije je Veljko Gligorić koji će se takmičiti u perolakoj kategoriji do 57 kilograma.

„Ovo je jedan od najvećih sportskih događaja u svetu i na našu sreću se održava baš u Beogradu gde ćemo imati priliku da nastupamo pred našom publikom. Mi se za ovo spremamo ceo život. Ovo je jedinstvena prilika na koju svaki sportista čeka da ostvari svoj dečački san i da reprezentaciju predstavlja u svojoj državi na takmičenju kakvo je Svetsko prvenstvo. Srećan sam što sam dobio priliku“ kaže Gligorić u razgovoru za Nova.rs.

On je istakao da su odradili odlične pripreme.

„Pripreme su počele pre dva meseca na Zlatiboru gde smo obavili bazični deo koji je trajao 22 dana. Nakon toga smo imali pauzu od sedam dana, mada sam ja nastupao za Crvenu zvezdu u regionalnoj ligi gde sam dobio meč što je bio svojevrsni test da vidimo gde sam“.

Usledio je šampionat Srbije u Šapcu koji je bio i izborno takmičenje za srpske borce za predstojeće Svetsko prvenstvo. Gligorić je demonstrirao silu i došao dominantno do pobede prekidom u prvoj rundi, posle čega su se takmičari preselili u Beograd gde borave do početka šampionata.

Tamo ga čeka žestoka konkurencija.

Boksersa reprezentacija Srbije, boks, reprezentacija, trenig, izjave
Veljko Gligorić, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Znamo da je prijavljen rekordan broj boksera i da će po tom parametru biti nikada jači šampionat. Znam da će u mojoj kategoriji biti potrebno bar četiri-pet mečeva da bih stigao do medalje“, objašnjava Gligorić.

On smatra da će i sreća igrati veliku ulogu.

„Tu je bitna i sportska sreća da se poklope sve kockice. Bitno je da ostanemo zdravi, emocionalno stabilni i da imamo malo sreće u žrebu. Verujem da ćemo uzeti dve-tri medalje. Ali za početak da pobedimo prvi meč svi, pa da idemo stepenik po stepenik. Svi se nadamo najboljem i zato se i borimo“, kaže Gligorić za naš portal.

Značajan faktor će po prvi put imati i bogati nagradni fond.

„Novac je dodatni, veliki motiv da se bori na ovom Svetskom prvenstvu. Da to nešto menja, već može da se vidi po broju prijava koje je ovo prvenstvo učinilo najmasovnijim do sada, a to nije slučajno“.

Srpski bokser ne krije kolika mu je čast da se bori pred domaćim navijačima na jednom ovakvom događaju.

„Organizacija će biti na najvišem nivou i mi smo imali sreće što se to posle 50 godina održava baš u Beogradu. To nam je dodatni motiv jer će nam publika biti vetar u leđa. Kada znate da vas neko podržava sa strane vi u ringu razmišljate da prvo ne smete sebe da razočarate, a ni tu publiku koja je došla da vas gleda. Naravno da ćete se više truditi da jer su oni tu došli zbog vas“, kaže Gligorić za kraj.

BONUS VIDEO Tucak: Deki Savić – gospodin i grdosija s dečačkim osmehom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare