Foto: Streljački savez Srbije

Olimpijski vicešmpion Damir Mikec je, u timu sa Grkinjom Anom Korakaki, osvojio bronzanu medalju u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem na „Kupu predsednika“ u Vroclavu, završnom svetskom takmičenju u 2021. godini.

Nakon prvog mesta u kvalifikacijama, Mikec i Korakakijeva su nastupili u polufinalu i finalu, gde su u grupi A imali velike rivale u vidu Indijke Manu Baker i olimpijskog prvaka Dževada Forugija iz Irana.

Kako su na kraju sedme serije bili izjednačeni (31:31), o plasmanu u finale odlučilo je raspucavanje, gde su strelci iz Azije bili precizniji i otišli u borbu za zlato.

Foto: Streljački savez Srbije

Srpsko-grčkoj kombinaciji je pripala bronza, jer po eksperimentalnim pravilima nema mečeva za treće mesto. Bronzane medalje dobijaju oba drugoplasirana tima u polufinalnim grupama.

Drugo mesto u B polufinalnoj grupi i drugu bronzu osvojili su Selin Gobervil (Francuska) i Kristijan Rajc (Nemačka). Najbolji u ovoj grupi bili su Matild Lamol (Francuska) i Artem Černousov (Rusija) i otišli u borbu za zlato sa Bakerovom i Forugijem. U duelu za prvo mesto Bakerova i Forugi su tim Lamol/Černousov savladali sa 16:8 u poenima.

Foto: Streljački savez Srbije

Mikec je bio uspešan i na startu pojedinačnog takmičenja. Naš reprezentativac je u popodnevnom programu drugog dana zauzeo sedmo mesto u kvalifikacijama muškaraca vazdušnim pištoljem i prošao u sutrašnje polufinale. Borba za plasman među osam najboljih je bila vrlo izjednačena. Mikec je pogodio 577 krugova, kao i osmoplasirani Slovak Tuzinski i Pakistanac Džozef. Mikec i Tuzinski su dalje prošli zbog većeg broja unutrašnjih centara od Džozefa, koji je završio takmičenje.

Vazdušni pištolj, miks, polufinale, Grupa A: 1. Manu Baker (Indija)/Džavad Forugi (Irak) 31 poen, 2. Ana Korakaki (Grčka)/Damir Mikec (Srbija) 31 (odlučilo raspucavanje), 3. Olena Kostevič (Ukrajina)/Abišek Verma (Indija) 19, 4. Silvija Štajner (Austrija)/Frederik Larsen (Danska) 12.

Vazdušni pištolj, muškarci, kvalifikacije: 1. Kristijan Rajc (Nemačka) 586, 2. Džavad Forugi (Iran) 584, 3. Šaudari Saurab (Indija) 581… 7. Damir Mikec 577…

Bonus video: Novak Đoković obradovao mališana i ulepšao mu dan

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare