Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Savonu u prvoj utakmici baraža za plasman u Ligu šampiona i tako došli na korak do mesta u elitnom tkamičenju.

Meč odigran u Italiji Zvezda je otvorila golom Miloša Vukićevića, ali je Savona serojom od tri gola stigla do 3:1 na šest minuta pre kraja prvog poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, crveno-beli su zaigrali fantastično, u samoj završnici su preko Veljka Tankosića, Ivana Basare i Gavrila Subotića stigli do preokreta i vođstva od 4:3.

Usledila je izuzetno velika borba u trećoj deonici, pošto je Savona stizala a Zvezda preko Bogdana Đurđića sticala prednost.

Početkom poslednje četvrtine Italijani su u dva avrata imali po gol viška, 6:5 pa 7:6, ali je usledila furiozna zavrpnica tokom koje su Vuk Milojević jednom, te Ivan Basara dva puta zatresli mrežu rivala i doneli Zvezdi pobedu možda vrednu i plasmana u najjače evropsko takmičenje.

Revanš je na programu u Beogradu 20 oktobra. Ukoliko sačuvaju gol viška, igrači Zvezde će u Ligi šampiona igrati u grupi u kojoj su Pro Reko, Marselj, Hanover, Jug, Špandau, Steaua, kao i bolji iz dvomeča OSC – Solnok (OSC dobio prvu utakmicu 15:6).

BONUS VIDEO Tucak: Deki Savić – gospodin i grdosija s dečačkim osmehom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar