Foto: SBC

Veče ratnika "SBC Revenge 27" u Sportskoj hali CFK u Vrbasu proteklo je bez premca uprkos izostanku publike usled pandemije koronavirusa koji je u blokadu doveo celu planetu na svim životnim poljima, ne samo na sportskim.

Bilans srpskih boraca je tri od tri. Pobede za čistu desetku ostvarili su „srpski čelik“ Bojan Veličković, Miro Jurković i Nemanja Uverić za stoprocentan uspeh domaćih takmičara.

MMA manifestacija u Vrbasu je prva u istoriji mešovitih borilačkih veština koji je održana pred praznim tribinama.

Borci su pokazali da su umetnici i majstori svog posla, pruživši borbe za pamćenje koje su se mogle ispratiti preko live stream-a, zatim i u TV prenosu na TV B92. Muk praznih tribina nije sprečio svetske zvezde i bivše UFC asove da prikažu svo svoje umeće i pokažu zašto ovaj sport zovu najbrže rastućim na svetu.

U nikad jačoj listi boraca SBC Revenge već u drugom meču večeri u novi SBC kavez kročio je domaći MMA as Nemanja Uverić i nokatuom zabeležio pobedu nad predstavnikom Hrvatske Stanislavom “Panteraom” Krofakom. Šampionski pojas u kategoriji do 77 kg, takođe nokautom u SBC oktagonu odbranio je Bugarin Vladislav Kančev uprkos lomu desne šake u sudaru sa Linkolnom Enrikem iz Brazila i stigao do najveće pobede u karijeri.

Legenda MMA sporta na prostorima jugoistočne Evrope, bivši član UFC-a i jedan od najboljih hrvatskih boraca, KSW i „Bare Knuckle Boxing“ šampiona, Goran „Ghost“ Reljić u šampionskom stilu vratio se u „vatreni ring“ nakon godinu i po dana pauze i zabežio pobedu nokautom u drugoj rundi protiv Pedra „Bruma“ iz Brazila.

Poslastice večeri bile su poslednje tri borbe od kojih smo u dve videli na delu srpske asove Veličkovića i Jurkovića. Šampionski SBC pojas odbranio je domaći MMA ratnik Miro Jurković u sudaru sa nezgodnim borcem iz Brazila Džefom Dos Santosom jednoglasnom odlukom sudija. Ovim trijufom došao je do desete pobede u karijeri uz samo jedan poraz i time stigao na korak od potpisa za najveću svetsku organizaciju UFC.

Debi večeri u SBC kavezu dogodio se u teškoj kategoriji. U okršaju stokilaša legenda svetske MMA scene Fabio Maldonado koji je delio borilišta sa najvećim imenima MMA sporta kao što su Fedor Emelianenko, Stipe Miočić, Kvinton Džekson stigao je do pobede nad eksplozivnim nokauterom iz Londona, inače Nigerijcem sa adresom u Velikoj Britaniji Peluom Adetolom, jednoglasnom odlukom sudija.

U glavnoj borbi večeri nastupio je jedan od najboljih boraca mešovitih veština koji je Srbija ikad imala, bivši UFC borac „srpski čelik“ Bojan Veličković protiv neporaženog borca iz Brazila, Danilo Kvadrada Souza Santosa.

Giljotinom u drugoj rundi u parternoj borbi koja je uža specijalnost Souze trijumfovao je srpski as Veličković i došao do 17 pobede u karijeri. „Srpski čelik“ je još jednom dokazao da je majstor svog zanata i da je klasa ratnika koja nikada ne bledi.

REZULTATI

1. Žunior Albini pobedio Adnana Alića nokautom KO (Flying Knee) 1R 0:45

2. Nemanja Uverić pobedio Stanislava Krofaka nokautom KO (Punch) 1R 3:44

3. Žulio Sezar Arauho pobedio Nejtan Oliveiru jednoglasnom sudijskom odlukom 3R 5:00

Kategorija do 77 kg

4. Vladislav Kanchev pobedio Linkolna Enrikea tehničkim nokautom TKO (Punches) 3R 3:14

5. Goran Reljić pobedio Pedra Dos Santosa nokautom KO (Punch) 2R 0:24

Kategorija do 84 kg

6. Miro Jurković pobedio Džefa Dos Santosa jednoglasnom odlukom sudija 3R 5:00

7. Fabio Maldonado pobedio Pelua Adetolu jednoglasnom sudijskom odlukom 3R 5:00

Glavni događaj

8. Bojan Veličković pobedio Danila Souzu Santosa „giljotinom“ 2R 0:59

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram