Treći poraz zaredom od Španije i eliminacija branioca trona sa EP u četvrtfinalu Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Vaterpolisti Srbije eliminisani su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj porazom od reprezentacije Španije posle peteraca.

Rezultat nakon četiri četvrtine bio je 6:6, a pobednik je odlučen izvođenjem peteraca – 4:3 za „crvenu furiju“.

Izabranici Dejana Savića pali su u veoma uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici. Rivali su vrlo tvrdo i borbeno počeli meč, a četiri minuta bez pogotka prekinuo je Dušan Mandić koji je potom i udvostručio prednost.

Španci su do kraja prve deonice smanjili zaostatak, da bi u narednoj četvrtini prikazali potpuno dominantnu igru i sa četiri pogotka obezbedili zalihu od dva gola prednosti pred drugo poluvreme.

Golom Jakšića, Srbija je smanjila zaostatak. Perone je imao spreman odgovor, a posle pogodaka Ćuka i Mandića (6:6) usledio je period od čak pet minuta bez promene rezultata. Zato su peterci morali da odluče ko će u polufinale.

Bolji na penal ruletu bili su Španci koji su naplatili promašaje Prlainovića i Mandića, i tako eliminisali akruelnog šampiona Starog kontinenta. Španija će na putu ka finalu odmeriti snage sa Hrvatskom, dok drugi polufinalni par čine Crna Gora i Mađarska.

Srbija – Španija 6:7 (2:1, 1:4, 2:1, 1:0, 3:4)
Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kolombo (Italija)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Dedović, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović.
ŠPANIJA: Lopes Pinedo, Munaris, Granados 1, Sanauha 2, Dominges, Larumbe, Bahes, Miranda 1, Kompte, Roča 2, Guelj, Sančes, Behar.