Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Vaterpolisti Srbije pobedili su Italiju sa 12:9 (3:1, 3:3, 3:2, 3:3), u prvom kolu Svetske lige u Šapcu.

Pred krcatim tribinama, golove za Srbiju, postgili su: Strahinja Rašović i Dušan Mandić po tri, Radomir Drašović i Sava Ranđelović po dva, Viktor Rašović i Nikola Lukić po jedan. Golove za Italiju, postigli su: Luka Marciali četiri, Frančesko Di Fulvio dva, Andrea Fondeli, Nikolas Prešuti i Mateo Grata po jedan.

PROČITAJTE JOŠ

Izabranici Dejana Savića su odlično otvorili meč i čvrstom odbranom u prvoj četvrtini došli do dva gola prednosti.

Početkom druge deonice je Srbija još uvećala prednost golom Dušana Mandića, ali umesto da dokusuri Italiju, dozvolila je rivalu da se vrati u meč.

Usledio je rat nerava tokom treće deonice, a odbrane oba tima su bile na izuzetno visokom nivou. Italija je ponovo smanjila na 5:6, a Srbija u režiji Radomira Drašovića i Dušana Mandića pobegla na 8:5. Uoči poslednje deonice, posle trećeg gola Strahinje Rašovića, na semaforu je pisalo 9:6.

Italija je nastojala da stigne do egala i pozitvnog rezultata. Nikolas Prešuti je pogodio za 7:9, ali je nedugo zatim Sava Ranđelović realizivao zicer posle sjajne akcije za 10:7. U tom momentu, bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno.

Srbija naredni meč u Svetskoj ligi igra 8. marta protiv Slovačke, a podsećanja radi, po dve selekcije iz četiri grupe će izboriti plasman u četvrtfinale.

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar