Rino Burić protiv Japana, Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi HUNGARY OUT

Hrvati ne mogu da veruju, najavljuju žalbu.

Reprezentacija Hrvatske u vaterpolu u ponedeljak od 15.30 igra meč osmine finala Svetskog prvenstva protiv Gruzije u Mađarskoj, a uoči meča ekipa je doživela ozbiljan udarac.

PROČITAJTE JOŠ

Vaterpolista „barakuda“ Rino Burić dobio je žestoku kaznu odd tri utakmice suspezije pošto ga je FINA kaznila zbog incidenta tokom meča sa Japanom.

FINA je poslala obaveštenje kako je 25-godišnji bek Rino Burić suspendovan na čak tri utakmice, a razlog je brutalnost. FINA je jBurićev prekršaj nad vaterpolistom Japana u poslednjem kolu grupne faze ocenila kao „izrazito brutalan“.

„Hrvatski savez ima pravo žalbe, ali jedno je sigurno – protiv Gruzije, Burića neće biti u ekupi, a ukupno će pod hrvatskom kapicom biti 12 igrača. Ovo je težak i šokantan udarac za hrvatsku reprezentaciju“, poručili su iz hrvatskog saveza.

Burić je prema FINA-i u jednoj situaciji na bazenu pesnicom u glavu udario Japanca, a sudija uz bazen to nije video. Ako kazna ostane na snazi, Burić neće igrati ni u već viđenom četvrtfinalu protiv Srbije.

„Sigurno da je otežavajuća okolnost za nas bila prvo iščekivanje kazne za Rina Burića, a onda i sama informacija kakva je, kolika je. Ne podržavam udaranje, ali moramo da vidimo šta je uzrok“, poručio je selektor Hrvatske Tucak.

Pobednik tog duela odmeriće u sredu snage sa Srbijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar