Vaterpolo Partizan
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Članovi Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige odlučili su da će veći broj timova učestvovati u šampionatu naredne sezone, što znači spas za Partizan.

Kako se navodi na sajtu takmičenja, zbog male razlike u kvalitetu između članova A1 Regionalne lige i vodećih timova Druge lige (A2), doneta je odluka da se naredne sezone oformi nova liga pod nazivom Premijer koja će brojati 12 klubova.

PROČITAJTE JOŠ

Nju će činiti devet timova iz A1, prva dva iz Druge lige i pobednik baraža u kojem će igrati poslednji iz prve i trećeplasirani iz Druge lige. Do sada je bilo 10 ekipa u najvišem rangu takmičenja.

Šta to znači za uzdrmanog evropskog velikana? To znači da Partizan ne igra protiv Primorca meč sezone, odnosno da mu opstanak ne zavisi od duela u Budvi zakazanog za ovu subotu od 19 sati.

Kako je proširenje elitnog regionalnog vaterpolo društva ozvaničeno, tako se upalila i crno-bela lampica za spas. A „mač nad glavom“ visio je i Partizanu, i Primorcu, i Mornaru iz Splita koga čeka meč sa Šapcem, takođe od 19 časova.

Primorac ima deset, Mornar devet, a Partizan osam bodova i jasno je da mora da slavi kako bi izbegao baraž.

Inače, dva nova kluba iz A2 divizije su već poznata – Radnički iz Kragujevca i Solaris iz Šibenika. Trećeplasirano je Primorje iz Rijeke koje čeka poslednjeg iz A1 u baražu.