Radomir Drašović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Srpski tim u Ligi šampiona igraće sigurno bez Vučinića i Vlahopulosa, moguće i bez Mandića.

Vaterpolisti Novog Beograda u sredu (15.45) u Atini igraju utakmicu pretposlednjeg kola Lige šampiona protiv Olimpijakosa. Novobeograđani put glavnog grada Grčke kreću u utorak ujutru, a trener Igor Milanović pred ovaj meč ima značajnih kadrovskih problema.

Zbog povreda će duel sa timom iz Pireja sigurno propustiti Đorđe Vučinić i Angelos Vlahopulos, dok je pod znakom pitanja i nastup Dušana Mandića zbog povede.

PROČITAJTE JOŠ

„Ko god od igrača bude bio u bazenu, siguran sam da će dati svoj maksimum i da ćemo se kući vratiti sa tri boda“, poručio je pomoćni trener Novog Beograda Aleksandar Bakić.

Kako dodaje, posle osvajanja Regionalne lige nije bilo previše slavlja, jer su bili svesni da im dolazi bitna utakmica u Ligi šampiona.

„Nastavili smo da radimo u jakom ritmu i da se spremamo za taj duel. Za Olimpijakos ovaj meč ima još veći značaj, ali mi idemo u Atinu sa željom da kraj ligaškog dela elitnog takmičenja završimo na što boljoj poziciji kako bismo na završnom turniru u četvrtfinalu imali lakšeg protivnika. Olimpijakos nas je pobedio u prvom duelu na našem bazenu i zato smo željni revanša. Putujemo u Atinu sa velikim ambicijama i nadamo se da ćemo uspeti da u delo sprovedemo sve ono što smo pripremali na treninzima“.

Na tabeli A grupe vodi Breša sa 29 bodova. Na deobi drugog mesta su Novi Beograd i Barseloneta sa šest bodova manje, dok je na četvrtom mestu koje vodi na fajnal-ejt Ferencvaroš sa 23 poena. Olimpijakos je trenutno u nezavidnoj situaciji, pošto je na petom mestu sa 19 bodova.

„Svi smo svesni da nam sad predstoji period u kome nemamo prava na grešku i u takvoj atmosferi prilazmo svakoj utakmici. Definitivno nas očekuje ekipa koja rezultatski nije baš u zavidnoj formi, ali nas to ne zanima, jer mi u svakom slučaju idemo na pobedu. Uslediće reprezentativna pauza, pa bi nam zato dobra igra i dobar rezultat veoma značili za samopouzdanje u finišu sezone“, rekao je prvotimac Novog Beograda Radomir Drašović.

I on je svestan da je za Olimpijakos ovaj susret biti il ne biti.

„Mi želimo da budemo prvi u grupi, što je teoretski moguće u slučaju poraza Breše na dva poslednja teška gostovanja. Bićemo oslabljeni u Pireju, ali iz tog razloga sigurno i mentalno još jači nego da su normalne okolnosti“, zaključio je Drašović.

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar