Foto: VK Novi Beograd

Posle mnogo uzbuđenja i velike drame vaterpolisti Novog Beograda poraženi su od Olimpijakosa u drugom kolu Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Tim iz Pireja slavio je sa 12:9 (2:4, 3:2, 0:4, 4:3) u meču u kome je viđena sva lepota vaterpola, impozantan ambijent i velika borba dva rivala koji će bez svake sumnje biti među glavnim konkurentima za najviši plasman.

Zanimljivo je istaći da je u stručnom štabu Vladimira Vujasinovića prvi put ove sezone u ulozi pomoćnog trenera bio i Aleksandar Šapić.

Olimpijakos je odlično počeo utakmicu i stekao je vođstvo od četiri gola prednosti (2:6). Ipak, taj prvi nalet Pirejaca Novi Beograd je uspeo da umiri i golom Duška Pijetlovića u samom finišu druge četvrtine priđe na samo gol zaostatka – 5:6.

Međutim, po konačan ishod meča kobna je bila treća deonica koju je grčki šampion dobio rezultatom 4:0. Ipak, Novobeograđani su i pored zaostatka od pet golova pokazali karakter. Šušiašvili je sa tri gola u poslednjoj četvrtini pokrenuo domaći tim. Novi Beograd je ponovo prišao na samo gol zaostatka 9:10, ali u tom jurenju rezultata kao da je domaćima ponestalo snage, a otežavajuća okolnost bio je i crveni karton Duška Pijetlovića koji je zaradio polovinom treće deonice.

Tačku na trijumf Olimpijakos pred prepunim tribinama bazena „11 april“, stavili Atanasios Hrisospatis i Filip Filipović, koji su na ovom meču po tri puta zatresli mrežu, a velike zasluge pripadaju i golmanu Pirejaca Marku Bijaču koji je bio nerešiva enigma. Najefikasniji kod gostiju bio je Konstantinos Gedunjas sa četiri gola, dok je u redovima Novog Beograda Gruzijac Šušiašvili postigao tri pogotka.

Liga šampiona, 2. kolo

Grupa A

Jadran Split – Dinamo Tbilisi 15:13

Novi Beograd – Olimpijakos 9:12

Breša – Barseloneta 14:12

Radnički – FTC 11:11

Sreda

Grupa B

Savona – Sabadelj

Telimar Palermo – HAVK Mladost

Solnok – Ortiđa

Zuglo – Barselona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar