Legendarna braća Anto i Jugoslav Vasović vodeo Šabac i Radnički Kragujevac, dva najbolja vaterpolo kluba u Srbiji
Anto i Jugoslav Vasović; Foto: Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolo je najtrofejniji srpski sport i stiče se utisak da se neopravdano nalazi u zapećku fudbala, košarke, tenisa, odbojke...

PROČITAJTE JOŠ

Ali, ljubitelji izuzetno fizički zahtevnog vodenog sporta moći će da uživaju u nikad jačoj Superligi Srbije, u kojoj su pretendenti na tron čak četiri tima – Radnički Kragujevac, Šabac, Novi Beograd 11. april i Crvena zvezda.

Nova sezona počeće u subotu 26. septembra, a prvi će u bazen uskočiti vaterpolisti Banjice i Novog Beograda od 15 časova, pojedine utakmice biće direktno prenošene na Sport klubu.

I već u prvom kolu biće odigran večiti derbi, samo što je Crvena zvezda favorit protiv Partizana u subotu od 20 časova na „25. maju“ zbog svega što se dešavalo u taboru crno-belih, gde se vodila borba za prevlast.

Nais dočekuje Stari Grad od 20 časova, sastaju se još Zemun i Vojvodina (17.45), kao i Šabac – Radnički (19).

View this post on Instagram

Naši momci će u subotu od 19.00 časova na Gradskom bazenu u derbiju kola Super lige Srbije, ugostiti ekipu Radničkog iz Kragujevca!?????‍♂️ Nakon dugo vremena, ljubitelji vaterpola u Srbiji će imati priliku da u ligaškom formatu prate Super ligu. Umesto Regionalne lige, fokus će biti na domaćim nadmetanjima, gde će velike bitke voditi klubovi koji su u svoje redove doveli i vratili zvučna pojačanja, pa se tako može reći da u subotu startuje nikad neizvesnije i ujednačenije prvenstvo. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, zabranjena su javna okupljanja, ali će Šapčani imati priliku da svoje ljubimce prate na @sport.klub 3!? Samo hrabro!?????‍♂️? #budihuman #naopakodelfini #tvsabac #sportskizurnal #zurnal #vkšabac #sabackidelfini #vaterpolo #vaterpolosrbija #waterpolo #vaterpolosavezsrbije #superliga #sportklub

A post shared by VK "Šabac"_Official (@vksabac_official) on

Upravo je okršaj Šapca i Radničkog derbi kola, jer su dva pomenuta tima glavni kandidati za titulu, a ono što je interesantno je da će pomenuti duel obeležiti sudar braće Vasović.

Anto Vasović je sportski direktor Šapca, dok je direktor Kragujevčana njegov rođeni brat Jugoslav.

Šapčani su 2019. godine osvojili duplu krunu, dok je u sezoni prekinutoj koronavirusom trofej Kupa završio u Šumadiji.

Uz dva pomenuta tima, titulu je nanišanio i Novi Beograd, koji predvodi još jedan proslavljeni „delfin“ – Vladimir Vujasinović.

Odličnu ekipu okupio je legendarni Vujas, a jedan od najiskunijih svakako je Miloš Ćuk.

Miloš Ćuk je najveće pojačanje Novog Beograda koji pravi vaterpolo drim tim
Miloš Ćuk; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Vratio sam se posle šest godina u svoju zemlju, došao sam u klub koji ima velike ciljeve i ambicije. Neće biti lako, ali nadam se da ću s momcima ostvariti nešto od tih ciljeva. U LEN kupu imamo šansu daleko da doguramo. Nadam se da je pred nama svetla budućnost“, rekao je Ćuk.

U novoj sezoni nastupiće 10 klubova, Zvezda, Šabac, Partizan, Radnički, Vojvodina, Nais, Zemun, Novi Beograd 11. april, Stari Grad i Banjica.

U plej-of ulazi osam ekipe i igraće po dve utakmice, a pobednik u zbirnom rezultatu plasiraće se u polufinale.

Predviđeni termini četvrtfinala su 28. april i 5. maj, dok će se polufinala igrati na dve dobijene utakmice, a termini su 12. 15. 19. maj 2021. godine.

Finalna serija igra se takođe na dve pobede, a termini za finalne mečeve su 26. i 29. maj i 2. jun.

U plej-autu deveti klub iz Superlige igraće sa drugim iz Prve A lige na dve pobede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar