Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije ovo bilo baš najbolje izdanje naših "delfina"

Vaterpolisti Srbije izgubili su u nedelju od Hrvatske 12:9 (3:2, 3:2, 4:4, 2:1) u drugom kolu pripremnog turnira „Srbija 2022“.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je zbog loših vremenskih uslova odigran na zatvorenom bazenu SC „Milan Gale Muškatirović“.

Ognjen Stojanović je postigao četiri gola i potvrdio sjajnu formu, nakon što je prethodne večeri na oproštaju „Šestorice veličanstvenih“ u remiju protiv Italije 9:9 bio trostruki strelac.

Srbija je imala samo prednost 1:0 preko Strahinje Rašovića ali je posle tri uzastopna gola Hrvata bila u situaciji da juri prednost protivnika. Ona je najčešće iznosila dva gola. U tome je Srbija uspela samo jednom, kada je raspoloženi Stojanović 90 sekundi pre velkog odmora izjednačio na 4:4. Međutim u poslednjem minutu Hrvatska je dva puta iskoristila igača više preko Burića i Krapića i ponovo stekla lepu prednost.

Sa lošim napadom Srbija je uspevala samo da pripreti ali je Hrvatska sve napade odbila. Sredinom trećeg dela bilo je 8:5 za Hrvatsku i do kraja se igralo gol za gol. Savić ima mnogo razloga za brigu mada je sastav bio nekompletan sa samo dvojicom igrača sa Igara u Tokiju.

Još uvek se ne zna sastav Srbije za Split i naredno veliko takmičenje, jer veliki broj igrača kuburi sa povredama.

U drugom meču večeri Italija je savladala Francusku 19:8.

Turnir se završava u ponedeljak utakmicama Italija – Hrvatska (10.00) i Srbija – Francuska.

SRBIJA: Rističević, Branković, Drašović, Ranđelović, Martinović, Vico 1, S.Rašović 2, Velkić 1, Pljevančić, Radulović 1, Stojanović 4, V.Rašović, Dobožanov.Selektor: Savić.

HRVATSKA: Bijač, Burić 1, Kržić, Fatović 2, Lazić 2, Krapić 1, Bukić 1,Žuvela 1, Marinić-Kragić 1, Vrlić 1, Bašić 1, Harkov 1, Popadić. Selektor: Savić

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar