Filipović
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović napustio je italijanski Pro Reko posle šest godina i sprema se za selidbu najverovatnije u Barselonetu.

Sjajni, 33-godišnji levoruki „bombarder“ imao je ugovor do kraja sezone, ali je saradnja završena pošto je sezona prekinuta (bez šampiona) usled pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je kraj prelepe priče. Počastvovan sam što sam tako dugo bio član Pro Reka. Ovaj klub mi je dao sve, u njemu sam se formirao kao čovek i igrač. Posebnu zahvalnost dugujem saigračima, učinili su me ponosnim i nijedna individualna nagrada bez njih ne bi bila moguća. Vreme je da otvorim novo poglavlje u životu“, rekao je Filipović koji će karijeru najverovatnije nastaviti u Barseloneti.

Kapiten „delfina“ je poslednjih šest godina branio boje Pro Reka, za koji je igrao i od 2009. do 2012. Na 188 utakmica postigao je 337 golova.

Tokom devet sezona osvojio je osam titula šampiona Italije, sedam kupova, tri Lige šampiona, dva Superkupa Evrope i Jadransku ligu, a četiri puta proglašen je za najboljeg igrača Evrope.

U ekipi iz predgrađa Đenove ostaje Dušan Mandić, još jedan srpski reprezentativac, koji je produžio ugovor na godinu dana.

„Celo leto je ispred nas. Ima nekoliko zanimljivih klubova u koje bih hteo da se preselim. Ali, da ne prejudiciram… Voleo bih da budem u klubu koji ima ozbiljne namere. Jer ova sezona, koliko god bila naporna, bila je uzalud. Voleo bih da se sledeće godine, gde god budem igrao, borim za titulu“, poručio je Filipović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar