Foto: Promo

Velika imena iz sveta vaterpola, nauke i sporta prisustvovala su promociji knjige „Moje trenersko iskustvo“ autora Đorđa Makuljevića Make.

Autor knjige Đorđe Makuljević, istaknuti vaterpolo stručnjak, vidno uzbuđen izneo je impresije, a izdavač ove stručne literature je Fakultet za sport Univerziteta „Union Nikola Tesla“.

„Prvo bih pozdravio Ljilju Orlić, suprugu Vlaha Orlića, koji je osnovač našeg vaterpola. Realizaciju ove knjige pomoglo je mnogo ljudi. Želim da odam veliko priznanje dekanki Fakulteta za sport Ivanki Gajić, koja je bila vizionar, koja je uradila mnoge stvari za sve naše sportove. Naše dekanke više nema, ali tu je Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta za sport, koji je završio ogroman posao. Hvala svim ljudima iz vaterpola koji su došli. Naravno i profesoru Vladimiru Koprivci, koji je najomiljeniji profesor sporta u Srbiji“, rekao je Đorđe Makuljević Maka.

Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, oduševljen je knjigom „Moje trenersko iskustvo“.

„Zadovoljstvo mi je i čast što se nalazim na predstavljanju Makinog životnog dela. Da nije pandemije, ova prostorija bi bila puna ne samo vaterpolista, nego i svih onih koje je iznedrio, koji su kroz njegovu pištaljku postali ljudi. Neke stvari pretočio je u reči, a impresionira veština ophođenja prema struci. Recezent Vladimir Koprivica je još jedna pozitivnost ovog udžbenika. Verujem da će treneri i svi koji vole ovaj sport pažljivo studirati ovu knjigu i da će svoje znanje dalje prenositi. Ovde ćemo uvek imati podsetnik na stvari koje smo ponekad zaboravili“, istakao je trofejni stručnjak koji je pisao predgovor za knjigu.

Prisutne je u ime Vaterpolo saveza Srbije pozdravio generalni sekretar Nemanja Marjan.

„Ovo je priča o našem vaterpolu. Nema mnogo ovakvih knjiga, a ni ljudi koji su toliko dugo posvećeni vaterpolu. Maka je uspeo da napravi dobre igrače i pre svega dobre ljude. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli realizaciju ove knjige. Siguran sam da će Maka još mnogo doprineti uspesima srpskog vaterpola“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar