Foto: EPA-EFE/PATRICK B. KRAEMER

Za reprezentativce Srbije u vaterpolu opšte je poznato da imaju veliko srce, a to je potvrdio i poslednji gest olimpijskih šampiona.

Dok su Olimpijske igre u Tokiju trajale, stanovnici Grčke su vodili borbu sa katastrofalnim požarima. Tom prilikom zahvaćen je veliki region zemlje Helena, a posebno apokaloptične slike zabeležene su na ostrvu Evija.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon što su u borbi za zlato savladali upravo Grčku 13:10, vaterpolisti su odlučili da je trenutak da pomognu njihovim sunarodnicima.

Situacija se u poslednjih nekoliko dana smirila, a osvajači najsjajnijeg odličja na takmičenju u Tokiju su preko kapitena Filipa Filipovića poslali pomoć Grčkoj. To je otkrio patrijarh srpski, gospodin Porfirije:

„Danas mi je g. Filip Filipović, kapiten olimpijskih šampiona, vaterpolo reprezentacije Srbije, uručio izdašan prilog svojih saigrača, namenjen pomoći grčkim gradovima stradalim u katastrofalnim požarima. Šampioni u sportu su i šampioni čovekoljublju“, navedeno je na zvaničnom nalogu 46. srpskog patrijarha na Instagramu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare