Foto EPA-EFE/Kai Foersterling

Reprezentacija Srbije savladala je Kamerun rezultatom 43:18 u meču 2. kola B grupe Svetskog prvenstva za rukometašice.

Od samog početka meča Srbija je nametnula svoj ritam i lako stigla do 3:0, ali su Kamerunke preko Eko uspele da dođu do 4:4.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, to je bilo sve što su Kamerunke uradile.

Usledila je nova serija Srbije od četiri gola kojom su stigle do 10:6, prednost je rasla do 15:8, a prvo poluvreme je okončano sa 19:9.

Očekivano je bilo da će Srbija od tog momenta zaigrati nešto slabije, ali su Kamerunke ipak želele da u našoj selekciji probude dodatni inat. Naime, Afikanke su bile ekstremno grube, iznervirale igračice iz Srbije koje su dodatno podigle niv igre u odbrani, što je u kombinaciji sa veoma lošim napadima Kameruna rezultiralo velikim brojem kontri, a koliko ubedljivo su igrale Srpkinje pokazuje i činjenica da su u jednom momentu imale plus od 26 golova razlike (42:16), da bi meč bio okončan sa plusom od ogromnih 25 golova viška, 43:18.

Na kraju, Srbija je i definitivno potvrdila najmanje drugo mesto, dok će protiv Rusije igrati za prvo mesto u grupi. U slučaju remija, Srbija će zauzeti prvo mesto u grupi i preneti tri boda, dok bi pobeda nad „zbornajom komandom“ značiti i da će u drugi deo takmičenja biti preneta velika četiri boda, čime bi bio napravljen ogroman korak ka prolazu u četvrtfinale.

Srbiju je predvodila Marija Agbaba sa sedam golova, dok je u Kamerunu Eko imala isti broj pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbija – Kamerun 43:18 (19:9, 24:9)

Dvorana: Pabeljon Polideportivo (Lirija); Sudije: Belhiri Jucef (Alžir), Hamdi Sid Ali (Alžir)

Srbija: Mitrović 4, Vukajlović 3, M. Agbaba 7, J. Agbaba 6, Janjušević 1, Risović, Kojić, Radojević 3, Kocić 2, Jovović 3, Kovačević 1, Stamenić 4, Jovanović, Lovrić 3, Stoiljković 2, Liščević 3, Petrović 1, Graovac

Kamerun: Bedijang, Nkolo, Juo 2, Ekobena, Đong 1, Nbuese, Onouku, Jočum, Esam 2, Baboga 4, Balan, Ateba, Eko 7, Mandop 1, Mvoua, Mađufang 1

50′ Maestralan nastup Srbije, sve igračice se upisale u strelce – 38:14

Nema stajanja, golovi „padaju“ kao na traci, a u strelce se upisala i mlada Jovana Jovović, čime je svoje ime među strelce stavila svaka igračica koja se našla u sastavu Srbije za ovaj meč.

42′ Odgovor Srbije brz i žestok – 32:13

Nakon što je prvo poluvreme dobijeno sa deset golova viška, očekivano je bilo da će u drugom Srbija malo usporiti, ali je izuzetno gruba odbrana Afrikanki koja se ponavljala iz napada u napad pošteno naljutila igračice iz naše selekcije, koje iz napada u napad nemilice tresu mrežu rivalki.

39′ Grube Afrikanke razjarile Srbiju – 24:9

Od početka drugog dela Kamerun igra očajno u napadu, nervoza je velika, što iskazuju izuzetno grubim faulovima, što je pošteno iziritiralo igračice Srbije koje su „dodale gas“ i koriste svaku moguću šansu da dođu do gola.

36′ Srbija prosto gazi Kamerun – 22:9

Risovićeva je sjajna na golu, Kamerun nije iskoristio nijedan od pet šuteva, sa druge strane mreža igračica iz Kameruna se trese iz napada u napad.

30′ Srbija na velikih +10 – 19:9

Nije Srbija imala većih problema, do kraja poluvremena prednost je povećana do velikih +11, ali je Eko uspela da smanji na minus od deset golova nakon prvih 30 minuta igre.

25′ Fantastična odbrana Risović, Srbija čuva vođstvo – 15:8

Nisu uspele da iskoriste napad za duplo vođstvo, presekle su Kamerunke loptu, „pukla“ je kontra, ali je Risović bila na visini zadatka i odbranila drugi vezani šut Atebi.

17′ Divna akcija Srbije, Lovrić sigurna – 14:7

Popustila je koncentracija Afrikankama, Srbija sa druge strane sve bolje koristi šansu za kontre. Lovrić je bila sjajna i pogodila za 12:7, potom je pri šutu za šest golova viška pogodila stativu, ali su odličnom odbranom Srpkinje sprečile rivalke da dođu do pogotka, dok su sa još dva došle do 14:7.

12′ Ekspresna serija Srbije – 10:6

U naletima igra Srbija, pa su nakon nekoliko veoma loših minuta uspele da vežu četiri gola. Sa druge strane, Eko nastavlja da dominira, od šest golova Kameruna postigla je pet.

8′ Prazan hod Srbije, Kamerun izjednačio – 4:4

Eko je nezaustavljiva, tri puta je uspela da probije i tri puta je savršeno pogodila.

5′ Kriza Srbije u napadu, Kamerun uhvatio ritam iz kontri – 3:2

Loše igraju reprezentativke Srbije u pozicionom napadu, dok su Kamerunke preko Eko i Mađufang posle dve kontre stigle do 3:2. Posebno lep bio je prvi pogodak Kamerunki, koje su do gola stigle nakon što je Eko pogodila prvo prečku, potom uhvatila svoj promašaj i u skoku prosledila loptu u mrežu.

3′ Srbija lako do dva gola viška – 2:0

Srbija je zaigrala sjajno u odbrani, Kamerunke ne uspevaju da dođu do gola, sa druge strane dve kontre lako su realizovane za 2:0. Strelci su bili Lovrić i Stoiljković.

BONUS VIDEO Obraćanje Milice Mandić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar