Foto: EPA-EFE/CLAUS FISKER

Rukometašice Srbije izgubile su od reprezentacije Hrvatske 24:25 (14:14) u meču poslednjeg, 3. kola C grupe na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Utakmica istine za čudesne devojke završena je porazom, pa su potom i ispale, posle senzacije na startu šampionata protiv svetskih prvakinja Holandije i poraza od Mađarske.

PROČITAJTE JOŠ

S druge strane, Hrvatice su sa dve uvodne pobede već bile obezbedile mesto u narednoj fazi EP, u koju će sa maksimalnim učinkom.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića nisu uradile šta je do njih, čekale su konačan rasplet u grupi C i pobedom Holandije nad Mađarskom (28:24) završile su učešće na kontinentalnom šampionatu. Bila im je potrebna ili pobeda Mađarica ili remi.

Srbija bi tada išla dalje ako svetske prvakinje završe kao poslednje na tabeli bez ijednog trijumfa, ali ne bi prenela nijedan bod u novu fazu. Ali, Holanđanke su slavile kada je trebalo i otišle u narednu fazu.

Previše praznih minuta skupo je koštalo naše devojke… U prvom poluvremenu su imale 10, pa četiri minuta bez gola iz igre (samo jedan iz sedmerca), dok su čak 14 mintua pred završnicu bile bez pogotka, pa je poraz bio neizbežan.

Mnogo je to da bi se slavilo, jer su vodile 14:10 i na predah se otišlo rezultatom 14:14. Na startu drugog dela najčešće se igralo gol za gol, imala je Srbija 23:22 u 46. minutu i to je bio kraj. Nikako napad nije funkcionisao, nijedna igračica nije mogla da prođe, grešilo se previše u poslednjim pokušajima i tako su nam Hrvatice zagorčale život.

Srbija – Hrvatska 24:25 (14:14)

Dvorana: Sidbank arena – Kolding. Sudije: Kristijansen, Hansen (Danska).

Srbija: Tomašević (8 odbrana), Krpež Šlezak 5, Lavko 4, Stoiljković 4, Trifunović 3, Liščević 3, Radosavljević 2, Pop Lazić 3, Nikolić, Radojević, Janjušević, Milojević, J. Agbaba, Jovović, Risović (jedna odbrana).

Hrvatska: Pijević (8 odbrana), Krsnik 6, Mićijević 5, L. Kalaus 4, Debelić 2, S. Posavec 2. L. Posavec 1, Blažević 1, Prkačin 1, Vidak, Ježić, D. Kalaus, Mamić 3, Šimara, Japundža, Bešen.

Meč između rukometašica Srbije i Hrvatske mogli ste da pratite iz minuta u minut u blogu uživo na Nova.rs.

GRUPA C, 3. KOLO

Srbija – Hrvatska 24:25 (14:14)

Mađarska – Holandija 24:28 (15:13)

 

KRAJ Srbija – Hrvatska 24:25 (14:14)

60′ POSLEDNJI MINUT

Još 19 sekundi do kraja, Srbija ima napad… Ništa! Poraz!

58′ Srbija i dalje bez gola!

Srbija je skoro 13 minuta bez pogotka… Ipak, imaćemo igračicu više posle isključenja Kalaus (njenog trećeg), skoro do samog kraja. Konačno! Smanjuje Pop-Lazić na 24:25.

57′ GUBIMO!

Imaju Hrvatice dva gola prednosti, a nama u napadu ne mogu da prođu ni Lavko, ni Trifunović, ni Pop-Lazić. Nije dobro – 23:25.

54′ Srbija 9 minuta bez gola!

Punih devet minuta su rukometašice Srbije bez gola, od pogotka Trifunović za 23:21, pa je i pred poslednjih pet minuta na semaforu onih 23:23.

Foto: EPA-EFE/CLAUS FISKER

52′ ISKLJUČENJE!

Kalaus ide dva minuta na klupu, pa će Srbija imati brojčanu prednost ceo minut kada se vrati prethodno isključena Lavko… Ali, Trifunović je šutirala visoko iznad prečke, ostaje 23:23.

50′ Neizvesno pred završnicu

Odbranile su se Hrvatice sa igračicom manje, Liščević nije iskoristila sedmerac, posle čega je isključena Anđela Janjušević, a Mićijević je poravnala na 23:23.

46′ Oštra igra

Tolerišu danske sudije izuzetno grubu igru rivalki, ali je Posavec konačno isključena na dva minuta. Pre toga je Jelena Trifunović bila precizna iz sedmerca, dok je Kalaus smanjila na 23:22.

Foto: EPA-EFE/CLAUS FISKER

44′ Opet vodi Srbija

Hrvatice uspevaju da izjednače, ali opet naše rukometašice povedu, i to su činile Kristina Liščević i Jovana Stoiljković – 22:21.

41′ SRBIJA VODI

Sjajan šut Sanje Radosavljević sa levog krila u dalji ugao, pa pogodak Pop-Lazić sa mesta pivotmena za preokret i 20:19!

38′ LAVKO!

Treba Srbiji dobar napad, i uz dve dobre odbrane bili bismo u egalu… Lavko je iz naskoka sjajno zakucala loptu u mrežu za 17:18.

Foto: EPA-EFE/CLAUS FISKER

34′ Po dva gola na obe strane

Povedu Hrvatice, pa naše rukometašice izjednače, golovima Pop-Lazić i Krpež-Šlezak, i to sa desnog krila u bliži ugao za 16:16.

PRVO POLUVREME Srbija – Hrvatska 14:14

Popustila je koncentracija našim devojkama i u poslednja četiri minuta prvog dela su bile bez pogotka, što su Hrvatice serijom 4-0 iskoristile da se na veliki odmor ode rezultatom 14:14.

Najefikasnije u Srbiji su Krpež-Šlezak sa četiri i Lavko i Stoiljković sa po tri gola, a kod protivnica Dora Kršnik sa pet pogodaka.

27′ Srbija ima +4

Sjajno izveden sedmerac Jelene Trifunović, gotovo je plasirala loptu po sredini gola za 14:10.

25′ CRVENI KARTON

Andrea Šimara dobila je direktan crveni karton i za nju je gotova utakmica nakon što je laktom udarila Lavko u lice, što su sudije ocenile kao nameran faul. Srbija će imati i dva minuta igračicu više – 13:10.

21′ ‘AJMO, SERIJA SRBIJE!

Sjajan period igre rukometašica Srbije… Vezale su tri pogotka, a seriju je započela snažnim udarcem Jelena Lavko, da bi potom Krpež-Šlezak dvaput zatresla mrežu za 11:9. Tajm-aut Hrvatska…

19′ SJAJNA SCENA

Prava slika sa EP u Danskoj – rukometašica Hrvatske pomogla je našoj Slađani Pop-Lazić koja je ostala bez vazduha u jednom duelu.

17′ IZJEDNAČENJE

Rasplamsala se borba… U dresu Srbije pogađale su Stoiljković i Liščević, kao i Jelena Trifunović za 8:8.

Foto: Printskrin RTS

13′ KONAČNO GOL!

Na isteku ovog 13. minuta Krpež-Šlezak je zatresla mrežu za 5:6. Prethodno je Tomašević odbranila sedmerac, a isto je učinila i Pijević na drugoj strani.

11′ Srbija samo gol za sedam minuta!

I taj jedan bio je iz sedmerca za 4:3, a od pogotka Lavko za 3:3 nisu rukometašice Srbije zatresle mrežu iz igre…

9′ Igračica manje!

Dva minuta na klupu je morala Sanja Radosavljević, što je iskoristila Kamila Mićijević za 4:6. Odlično brani hrvatski golman Pijević, dok je promena među našim stativama gde je sada Katarina Tomašević umesto Jovane Risović.

Foto: EPA-EFE/CLAUS FISKER

6′ VODIMO!

Drugo vođstvo rukometašica Srbije, posle sedmerca kapitena Krpež-Šlezak za 4:3.

5′ EGAL

Uvodni trenuci protiču u ritmu gol za gol… Na pogodak Krsnik odgovorila je Jelena Lavko prvim golom na meču za 3:3.

3′ Srbija prva povela, ali preokret

Naše rukometašice povele su preko Jovane Stoiljković, da bi Hrvatska uzvratila s dva gola Mićijević za 1:2.

1′ POČELA JE UTAKMICA!

18.12 HIMNE

Intonirana je himna „Bože pravde“, koju su naše rukometašice uglas otpevale, a nakon hrvatske himne ostaće poslednji trenuci do početka utakmice odluke.

18.04 Otkrivamo zašto je Andrea Lekić “morala” da se povredi

Teška povreda Andree Lekić na samom startu Evropskog prvenstva rastužila je sve ljubitelje rukometa, ne samo Srbiji, a Nova.rs je od stručnjaka dobila detaljne odgovora kako, zašto i u kojim okolnostima dolazi do pucanja Ahilove tetive, odnosno šta je moglo ili nije moglo da se učini da se to spreči.

17.55 KAKO MOŽEMO DALJE?

Hrvatska ima maksimalan učinak, Mađarska i Srbija po pobedu i poraz, dok su Holanđanke neočekivano zakucane za dno tabele. Tri ekipe idu dalje, a naše rukometašice pobeda vodi dalje, samo je pitanje bi bodova prenele.

Srbija ide dalje i ako izgubi od Hrvatske, uz pobedu Mađarica nad Holandijom, s time da ništa ne prenosi u novu fazu. Remi “igra” samo ako Holanđanke ne savladaju Mađarice.

17.50 PAROVI I SATNICA

GRUPA C, 3. KOLO

Srbija – Hrvatska 18.15

Mađarska – Holandija 20.30

17.45 DOBRO DOŠLI

Dobro veče i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo u kojem ćemo ovaj put pratiti meč između rukometašica Srbije i Hrvatske, odlučujući po naše devojke za plasman u narednu fazu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram