Uroš Bregar, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je da je njegova ekipa obavila dobar posao u dodadašenjm delu Svetskog prvenstva.

Bregar je objasnio da će u predstojećem meču protiv Rusije ključ pobede biti trčanje nazad iz napada i jaka odbrana.

PROČITAJTE JOŠ:

Rukometašice Srbije su u prva dva kola Svetskog prvenstva pobedile Poljsku i Kamerun i obezbedile plasman u narednu rundu takmičenja, a pred izabranicama Bregara je poslednji meč u Grupi B, protiv Rusije.

„Predstoji nam utakmica sa Rusijom, znamo da čitava prva postava igra za CSКA iz Moskve, učesnika Lige šampiona. Znamo da nas čeka teška utakmica, moramo da napravimo još manje grešaka u napadu, da podignemo nivo realizacije u napadu kod šuteva i da ponovimo igru u odbrani protiv Poljske“, rekao je selektor Srbije za Rukometni savez Srbije.

Bregar je naveo da vicešampion Olimpijskih igara u Tokiju jeste podmladio ekipu, ali je istakao da je to i dalje ozbiljna reprezentacija.

„Istina je da ne igraju dve najbolje ruske igračice Daria Dimitrieva i Ana Vjahireva, ali Rusija ima veliku bazu mladih i dobrih igračica i ako neka nedostaje, dolazi druga. Smatram da je to ozbiljna reprezentacija. Jesu se podmladili, ali ipak prva postava igra u CSКA i čeka nas jedan težak meč“, rekao je on.

Upitan da li će dobra odbrana biti ključ u utakmici protiv Rusije, on je rekao da svaka ozbiljna ekipa ima dobru odbranu i da i on, kao i svaki trener, želi jaku odbranu sa puno kretanja.

Foto EPA-EFE/Kai Foersterling

„Na taj način ćemo nastaviti da igramo u svakoj utakmici, pa i protiv Rusije. Potrebno je trčanje nazad iz napada i jaka odbrana i mislim da će to biti ključ pobede“, rekao je Bregar.

Posle utakmice sa Rusijom, reprezentacija Srbije se seli u Granoljers gde će se „ukrstiti“ sa selekcijama iz Grupe A.

„Tamo je najbolja selekcija Francuska i ona uvek ide na medalju, odnosno na zlato. Tu je i selekcija Slovenije. Juče je Crna Gora pobedila Angolu, tako da mislim da će u narednu fazu ići Francuska, Crna Gora i Slovenija. Svi protivnici su nam poznati i mislim da su pred nama četiri teška meča“, zaključio je Bregar.

Utakmica Srbija – Rusija igra se u utorak od 20.30.

BONUS VIDEO: Milica Mandić o muralu sa svojim likom u naselju Stepa Stepanović

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar