Foto: Printscreen EUSA Belgrade

Peta evropska Univerzijada koja je bila planirana za dolazeće leto u Beogradu, odložena je, objavljeno je na sajtu Evropske sportske univerzitetske asocijacije (EUSA).

PROČITAJTE JOŠ:

Univerzijada je trebalo da bude od 14. do 27. jula na programu i nema mogućnosti da se organizuje zbog nepovoljne situacije sa koronavirusom.

Univerzitetske igre su prošle godine već jednom odložene lani, jer se tada verovalo da će pandemijska situacija do sada već biti daleko bolja.

„Danas se čini da ni vakcinacija, niti lokdauni i drugi pokušaji vlasti ne uspevaju da donesu očekivane rezultate, ali čvrsto verujemo da će vremenom situacija da se popravi i da će se Igre upriličiti u bezbednom okruženju“, navode na sajtu EUSA.

Dodaju i da su otkazali takmičenje univerzita zbog bezbednosti učesnika, ali i po sve uključene u ovaj sportski događaj.

Takođe, navode i da će se tražiti novi datum kada bi Univerzijada mogla da bude u Beogradu, a ispitivaće se mogućnosti da se to uradi kasnije u toku ove godine.

Podsećamo da je reč o najvećem sportskom događaju univerziteta ove godine i da je trebalo da učestvuju predstavnici više od 400 visokoškolskih ustanova sa „Starog kontinenta“.

Zamišljeno je bilo da se nadmeću u 21 sportskoj disciplini, ali bi trebalo da bude i drugih edukativnih aktivnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar