Foto: Tanjug / AP Photo/Robert F. Bukaty

Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" u ski skokovima drugu godinu zaredom održaće se bez prisustva gledalaca, potvrdili su organizatori austrijskog dela ovog takmičenja, koje se održava od 29. decembra do 6. januara, po 70. put.

PROČITAJTE JOŠ

Organizatori nemačkog dela turneje u Obersdorfu (29.12.) i Garmiš-Partenkirhenu (1.1.) već su ranije objavili da zbog strogih protivepidemijskih mera i ograničenja na tim takmičenjima neće biti publike.

Njih su u četvrtak u odluci sledili u Austrijskom skijaškom savezu, koji su organizatori takmičenja u Insbruku (4.1.) i Bišofshofenu (6.1.).

Austrijanc su do pre nekoliko dana tvrdili kako će ograničen broj ljubitelja skijaških skokova, 4.000 u Insbruku i 3.500 u Bišofshofenu, moći da bude na tribinama uz strogo poštovanje svih mera.

Ipak, do toga neće doći.

„Žalimo zbog takve odluke, koja ce pogoditi publiku i takmičare, ali želimo da pomognemo lokalnim vlastima pri delovanju u obuzdavanju pandemije“, stoji u saopštenju Austrijskog skijaškog saveza.

BONUS VIDEO Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi proglašen je za najboljeg trenera u 2021. godini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare