Foto: EPA-EFE/Marco Bertorello / Pool

Slovenački biciklista Tadej Pogačar na korak je od pobede na Trci oko Francuske, pošto je trijumfovao u 20. etapi i preuzeo žutu majicu od sunarodnika Primoža Rogliča, pred završetak najveće biciklističke trke na svetu.

Pobeda koju je ostvari u subotu znači da će Pogačaru u poslednjoj etapi za konačan trijumf biti potrebno da samo prođe proz cilj.

PROČITAJTE JOŠ

Roglič je subotnju vožnju na hronometar od Lura do La Planš de Bel Fija dugu 36 kilometara počeo sa 57 sekundi prednosti u odnosu na Pogačara, ali je završio kao peti pa je morao da preda žutu majicu koju je držao od 19. etape.

Pogačar će u Pariz ući u nedelju, dan pre svog 22. rođendana, s prednošću od 59 sekundi u odnosu na Rogliča. U Francuskoj se u nedelju vozi „paradna“ etapa, koja se završava tradicionalnim sprintom na Jelisejskim poljima u Parizu i samo bi neke nepredviđene okolnosti mogle da ga spreče da zabeleži fenomenalan trijumf.

Mladi Slovenac postaće najmladji pobednik Tur d’Fransa posle Drugog svetskog rata. Mladji od njega bio je jedino Anri Konre, pobednik Tura iz 1904. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram