Foto: EPA-EFE/Khaled Elfiqi / POOL

Svetsko prvenstvo u rukometu koje se upravo odigrava u Egiptu jedno je od najhaotičnijih u istoriji, a sada su novi skandal objavili igrači Zelenortskih Ostrva.

Češka i SAD su otpali dan pre odlaska na prvenstvo zbog nekoliko igrača zaraženih koronavirusom, pa su ih zamenile Švajcarska i Makedonija.

PROČITAJTE JOŠ

Norvežani i Danci su se bunili IHF zbog očajne organizacije, a reprezentacija Zelenortskih Ostrva je nakon jednog meča poslana kući.

Odigrali su protiv Mađarske (34:27), zbog zaraženih igrača nisu igrali protiv Nemačke, pa ni Urugvaja i tako su završili takmičenje. Sada su optužili organizatore za rasizam i diskriminaciju.

Kapiten Leandro Semedo, inače rukometaš Ademar Leona, rekao je kako je u Egiptu bio jak pritisak ostalih ekipa da se s turnira izbace Zelenortska ostrva.

„Prema nama su se ponašali kao prema životinjama. Svi su gledali u nas kao da smo hodajući virus. Da se to dogodilo Nemačkoj ili Španiji, odnos IHF bi bio sasvim drugačiji“, rekao je Semedo, a onda je otkrio i par zanimljivih detalja s priprema u Portugaliji.

„Ne znam je li se nekome dogodilo da na pripremama bude pozitivan, zatim na idućem testiranju bude negativan i onda po dolasku u Egipat na još jednom testu bude pozitivan. Nisam doktor i ne znam koliko je test pouzdan, ali čini mi se da puno toga tu nije bilo u redu. Znali smo da nam utakmica protiv Urugvaja donosi plasman u drugi krug, bili smo spremni, pobedili bismo ih, ali su nam zabranili da igramo“, zaključio je Semedo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar