Foto: N1

Trener RK Kuršumlija Avram Ilić oglasio se povodom skandala koji se dogodio na prelazu Merdare, kada srpskim rukometašima Albanci nisu dali da pređu granicu i da odigraju meč na Kosovu sa Mokrom gorom.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada idemo na utakmice, obično idemo našim prevozom, ovaj put smo putovali privatnim prevoznikom iz Gračanice. Možda je to razlog zbog kojeg su nas zaustavili. Mada, kada su nam tražili da otvorimo torbe videli su našu sportsku opremu i dresove, tada su nam rekli da moramo da se vratimo, da ne možemo da uđemo na Kosovo. Mogu da kažem da su bili korektni, rekli su nam da sačekamo, dali su nam neke papire na kojima je pisalo da nema sportskih događaja, ali nisu bili neprijatni. Pomenuli su u jednom trenutku i situaciju sa koronavirusom, mi smo naravno uredno nosili maske i sve, ali eto vratili su nas“, rekao je Avram Ilić za portal „Kosovo onlajn“.

Inače, jasno je da ovo nije prvi put da izbije skandal na graničnom prelazu kada su u pitanju sportisti iz Srbije.

Fudbalska ekspedicija Crvene zvezde predvođena Zvezdanom Terzićem zaustavljena je na prelazu Jarinje, kada su fudbaleri krenuli put Kosovske Mitrovice na meč s Trepčom u okviru Kupa Srbije.

Problem su svojevremeno imali i košarkaši Partizana, koji 2018. godine nisu mogli da uđu na Kosovo, a hteli su da učestvuju na mitingu u Severnoj Mitrovici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare