Foto: Tanjug/AP

Baltimor Rejvensi savladali su Tenesi Tajtanse rezultatom 20:13 u meču "vajld kard" runde plej-ofa i obezbedili plasman u divizijsku rundu nadmetanja za trofej namenjen najboljoj ekipi u NFL-u u sezoni 2020/21.

PROČITAJTE JOŠ...

Pred meč prvog kola plej-ofa ove godine, Lamar Džekson je dva puta nastupio u doigravanju za titulu, i oba puta je poražen. Prvi put su 2019. „kobni“ bili Los Anđeles Čardžersi, dok su godinu dana kasnije Tenesi Tajtansi šokirali te sezone fantastične Rejvense i zaustavili ih na putu ka već viđenom mestu u plej-ofu.

Svestan je bio značaja meča Džekson, i u Nešvil došao rešen da po svaku cenu prekine loš niz.

Nije krenulo kako je očekivano, pošto je prvo Ej Džej Braun postigao tačdaun za Tenesi, a potom Gostkovski doneo 10:0 pogotkom za tri poena.

A onda je Džekson „eksplodirao“… Prvo je Džastin Taker smanjio na 10:3, da bi na 2:46 pre kraja prvog poluvremena kvoterbek Rejvensa „poleteo“ i istrčao 48 jardi, za izjednačenje.

Nakon što nijedna ekipa nije uspela da iskoristi napad u poslednja dva minuta prvog poluvremena, kao ni u prvih devet minuta drugog poluvremena, Rejvensi su uspeli da dođu do vođstva preko Dobinsa, koji je uneo loptu u endzonu sa četiri jarde, nakon čega je primat preuzela odbrana.

Do kraja meča sveli su Tajtanse na još samo tri poena, sa druge strane Taker je promašio jedan, a potom i pogodio jedan „fild gol“, a Baltimor obezbedio mesto u divizijskoj rundi.

Džekson je meč završio sa 179 prebačenih i 136 pretrčanih jardi, uz jedan istrčan tačdaun i jedan presečen pas.

Sa druge strane, Rajan Tanehil je prebacio 165 jardi uz jedan tačdaun i jedan presečen pas, i to u samoj završnici meča, čime je definitivno stavljena tačka na trijumf.

Pre Baltimora, prolaz u divizijsku rundu obezbedili su Tampa Bej pobedom nad Vašingtonom, Los Anđeles Remsi trijumfom nad Sijetl Sihoksima, i sjajni Bafalo Bilsi, koji su savladali Indijanapolis Koltse.

NFL, plej-of

„Vajld kard“ runda

Bafalo Bils – Indijanapolis Kolts 27:24

Sijetl Sihoks – Los Anđeles Rems 20:30

Vašington Redskins – Tampa Bej Bakanirs 23:31

Tenesi Tajtans – Baltimor Rejvens 13:20

Nedelja

22:40 Nju Orleans Sejnts – Čikago Bers

Ponedeljak

2:15 Pitsburg Stilers – Klivlend Brauns

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar