Tragedija u SAD, mlada sportska nada greškom izvršila samoubistvo

Ostalo 26. dec. 202020:19 > 20:28
Podeli:
Foto: Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

Jedan od najtalentovanijih igrača na poziciji raning beka i zvezda univerziteta Juta, Taj Džordan, preminuo je od posledica ranjavanja vatrenim oružjem.

PROČITAJTE JOŠ...

Tužnu vest potvrdio je ovaj univerzitet uz oproštajnu poruku:

„U ime čitavog univerziteta Juta, želimo da uputimo ljubav i saučešće porodici Taja Džordana, njegovim prijateljima saigračima i trenerima. Slomljeni smo nakon ovih srceparajućih vesti. Gledati Taja na terenu bilo je zadovoljstvo zbog njegovog atleticizma i talenta. Počivaj u miru, Taj“, stoji u saopštenju predsednice univerziteta Juta Rut Votkins.

Trener Kajl Vitingem je istakao da je tim „razoren“ ovim događajem:

„Tajeva ličnost i osmeh bili su zarazni, i on je ostavio velikog traga za kratko vreme koje je proveo u našem programu. Ostavio je neizbrisiv beleg na svakog od nas, i nše misli i molitve idu njegovoj porodici i i prijateljima. Iz dubine naše duše, svi mi u Juti želimo da kažemo da te volimo, Taj, počivaj u miru.“

Džordan, inače učenik prve godine, je u Jutu stigao iz srednje škole Zapadni Meskvit kao najbolji mladi ofanzivni igrač u „Pac-12“ diviziji, pošto je imao 597 jardi i šest postignutih tačdaunova na pet mečeva.

Džordan je božićne praznike proveo u gradu Denton, koji je udaljen oko 70 kilometara od rodnog Meskvita.

Lokalna policija je 25. decembra u 21:38 primila dojavu o navodnoj pucnjavi:

„Pozornici su izašli na lice mesta i pronašli jednu žrtvu sa ranama iz vatrenog oružja, koja je potom prebačena u lokalnu bolnicu. Nakon kratke istrage, verujemo da je žrtva slučajno upucala samu sebe“, stoji u saopštenju policije Dentona.

Nedugo potom, objavljeno je da je žrtva preminula, da bi kasnije tokom večeri stigla potvrda da je u pitanju Džordan.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar