Foto: Tanjug/AP/Chris O'Meara

Nekadašnji igrač San Dijego Čardžersa i Tampa Bej Bakanirsa Vinsent Džekson pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Brendonu na Floridi.

PROČITAJTE JOŠ...

Džekson je, prema informacijama koje je saopštila policija okruga Hilsboro, u kom se nalazi hotel „Houmvud“, u njega stigao 11. januara. Njegova porodica je 10. februara policiji prijavila nestanak, dva dana kasnije on je lociran u hotelu, pa je čitav slučaj završen.

Ipak, 15. februara Džekson je pronađen mrtav u svojoj sobi. Prema prvim informacijama, na njegovom telu nema tragova nasilja, ali će zvaničan uzrok smrti biti poznat nakon autopsije.

„Srce me boli zbog svih onih koji ostaju za Vinsentom Džeksonom, od njegove žene i dece do navijača Bakanirsa, koji su ga obožavali“, rekao je šerif Čed Hronister.

Džeksona su 2005. godine kao 61. pika na draftu odabrali San Dijego Čardžersi, za koje je igrao do kraja sezone 2011, kada je, nakon velikih problema oko produžetka ugovora sa San Dijegom (sada Los Anđeles Čardžersi) odlučio da napusti ekipu i kao slobodan agent 2012. pojača Tampa Bej.

Usledila je prava ekpslozija, 21. oktobra 2012. na meču protiv Nju Orleans Sejntsa oborio je čak tri rekorda (najduža akcija od mesta početka (95 jardi), najduže hvatanje (95 jardi), najviše uhvaćenih jardi na meču (216)).

Bio je jedan od kapitena ekipe i jedan od najvažnijih članova tima sve do kraja 2014. godine, kada je poš šesti put sezonu završio sa preko 1,000 jardi osvojenih hvatanjem.

Nakon što je 2015. završio u decembru na listi povređenih igrača, a potom u petoj nedelji 2016. protiv Karolina Pantersa ponovo povredio koleno, bilo je jasno da je pitanje trenutka kada će okončati karijeru.

Zvaničan kraj usledio je u maju 2018. godine.

Od njega se oprostila i ekipa Tampa Beja:

„Šokirani smo i tuži zbog užasnih vesti povodom smrti Vinsenta Džeksona. Tokom pet sezona u našoj ekipi, on je bio veliki profesionalac, koji je sa mnogo ponosa predstavljao našu ekipu na i van terena. Vinsent je bio posvećen otac, suprug, biznismen i filatrop, koji je ostavio velikog utcijaa na našu zajednicu“, stoji u saopštenju Bakanirsa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar