Potvrda iz Japana: Olimpijske igre pomerene za 2021.

Ostalo 24. mar. 202012:57 > 13:16
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Olimpijske igre neće biti održane prema planu od 24. jula do 9. avgusta, već su odložene za leto 2021. godine, potvrdio je premijer Japana Šinzo Abe. Radi se na planu odlaganja.

Iako su iz zemlje organizatora danima uporno uveravali da će najveća svetska sportska smotra biti održana u Tokiju, u prvobitnom terminu, sada je jasno da Igara neće biti ove godine.

PROČITAJTE JOŠ

Pandemija koronavirusa paralisala je svet, zaustavila ne samo sport, i jasno je da je gotovo bilo nemoguće da se najbolji sportisti nađu predstojećeg leta u Japanu.

Prethodnih dana stizale su informacije kako Kanada i Australija neće pustiti svoje sportiste u Tokio, pritisak su vršili i Plivačka federacija SAD i Atletski savez iste zemlje. I sada se još samo čeka ozvaničenje odlaganja OI za 2021. godinu.

Premijer Japana Šinzo Abe potvrdio je da Olimpijske igre neće biti ove godine i da se radi na planu kako i kada da se odlože, odnosno u kom terminu da budu. Ta informacija stigla je posle video sastanka koji je imao sa predstavnicima MOK i Organizacionog komiteta OI, a saopštio ju je Tomasu Bahu, prvom čoveku MOK.

Veče ranije isto je najavio visoki zvaničnik MOK Dik Paund. Stav Vlade Japana je jasan, a konačna odluka o odlaganju trebalo je da bude doneta sredinom aprila, ali se i to promenilo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram