Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Gimnastičari iz SAD, Kine i Rusije pridružiće se kolegama iz Japana na jednodnevnom takmičenju koje će se održati u nedelju, 8. novembra u Tokiju.

To je prvo međunarodno takmičenje u toj zemlji otkako su odložene Olimpijske igre pre sedam meseci.

PROČITAJTE JOŠ:

Samo takmičenje na kojem će učestovati 30 gimnastičara uglavnom je besmisleno, ali je važno da japanska vlada i olimpijski zvaničnici pokažu da strani sportisti mogu bezbedno da uđu u Japan i da ne šire koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ: Ručak kod Novaka, noćenje kod Tea, a brijanje – kod Duška

Ovo je još jedan korak u pokušaju da se ilustruje da će Olimpijske igre moći da se održe u Tokiju sledeće godine čak i bez vakcine.

Sportisti su prošli dvonedeljni karantin pre ulaska u Japan. Oni će od hotela do mesta takmičenja putovati u posebnim autobusima, a tokom samog takmičenja preduzimaće se brojne mere predostrožnosti.

Takmičenju će moći da prisustvuje oko 2.000 navijača u dvorani u kojoj će se na OI igrati rukometne utakmice.

Prošlog vikenda na jedan bejzbol tim napunio je stadion od 30.000 mesta kako bi pokazao da navijači mogu bezbedno da prisustvuju dogadjajima.

Međutim, Olimpijske igre su potpuno druga priča. Na njima će učestovati 15.400 olimpijaca i paraolimpijaca, kao i hiljade sudija, zvaničnika, medija, emitera…

Takođe, i dalje je nejasno da li će navijačima biti dozvoljeno da prate takmičenja na Igrama, kako domaćim, tako i navijačima iz inostranstva.

Japan je do sada prijavio nešto više od 1.800 smrtnih slučajeva izazvanih koronavirusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar