Tokio
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Direktor Organizacionog odbrora Olimpijskih igara u Tokiju, Haruki Takahaši, rekao je da postoji mogućnost novog odlaganja najvećeg sportskog događaja.

Igre su zbog pandemije koronavirusa sa ovog leta pomerene za period od 23. jula do 7. avgusta 2021. Ipak, i dalje se priča o mogućnosti novog odlaganja, čak i otkazivanja, u slučaju da ne bude pronađena vakcina za virus Covid-19.

„Radimo sve kako bi Igre bile održane na leto 2021. Neophodno je da izbegnemo otkazivanje, jer bi to na neverovatan način uticalo na ekonomiju Japana, ali i celog sveta. Ipak, moraćemo da sarađujemo sa Međunarodnom olimpijskim komitetom kako bismo dogovorili novo potencijalno odlaganje“, rekao je Takahaši.

Sve glasnije ključni ljudi iz organizacije Igara javno govore o mogućnosti dodatnog odlaganja.

Nedavno su japanski premijer Šinžo Abe i guverner Tokija Juriko Koike naveli da je moguće održavanje „pojednostavljene forme“ Olimpijskih igara, kako bi se izbeglo otkazivanje.

Ipak, i dalje su najglasniji stavovi da Igara neće biti bez vakcine.

Svetski mediji već navode da bi novo odlaganje donelo brojne probleme, pre svega za organizaciju Zimskih olimpijskih igara koje su zakazane za 2022. u Pekingu, ali i sledećih Letnjih olipmijskih igara 2024. u Parizu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar